Omenainen juuressalaatti
4
annosta20
minutes1
hour
Juureksista syntyy ruokaisa salaatti. Palsternakka tuo salaattiin pähkinäista makua ja omena raikkautta. Päälle lisätään sinappinen kastike.
Jos haluat päästä helpommalla voit tehdä salaatin myös pakastejuureksista, näin vältyt pilkkomiselta.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINESOSAT
- naisen annos
300 g (n. 3) palsternakkaa
4 (n. 300 g) porkkanaa
4 (n. 400 g) raita- tai punajuurta
20 g öljyä
1 tl rosmariinia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 (n. 150 g) omena
sitruunamehua
400 g salaattijuustoa rasvaa max. 7% (fetan tyyppinen juusto
halutessasi päälle korianteria, basilikaa tai persiljaa
- kastike naisen annos
90 g majoneesia
2 tl (dijon)sinappia
- miehen annos
500 g (n. 5) palsternakkaa
5 (n. 400 g) porkkanaa
5 (n. 500 g) raita- tai punajuurta
30 g öljyä
1 ,5 tl rosmariinia
1 ,5 tl suolaa
2/3 tl mustapippuria
2 (n. 300 g) omenaa
sitruunamehua
600 g salaattijuustoa rasvaa max. 7% (fetan tyyppinen juusto
halutessasi päälle korianteria, basilikaa tai persiljaa
- kastike miehen annos
150 g majoneesia
3 tl (dijon)sinappia
OHJEET
- Pese, kuori ja leikkaa palsternakat, raita- tai punajuuret sekä porkkanat ohuiksi pitkiksi tikuiksi. Levitä juurekset uunipannulle ja pirskota päälle öljy sekä mausteet.
- Paahda juurestikkuja 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kääntele puolessa välissä.
- Sekoita sillä välin kastike majoneesista ja sinapista, sekä lohko omena.
- Ota kasvikset uunista, anna jäähtyä hetki ja kasaa salaatti laakealla vadille tai salaattikulhoon. Juurekset pohjalle, päälle juusto sekä omenalohkot. Ripottele omenalohkojen päälle sitruunamehua estämään tummumista. Voit lisätä päälle vielä persiljaa, basilikaa tai korianteria.
- Syö salaatti kastikkeen kanssa.