Mehevä kasvislaatikko
3
annosta15
minutes45
minutes
Maukas juustoinen kasvislaatikko täysin ilman pilkkomista. Sekoittele vain ainekset yhteen ja työnna vuoka uuniin.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINESOSAT
- naisen annos
80 g soijarouhetta tai 200 g kananjauhelihaa
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 tl basilikaa tai muita yrttejä
600 g kasvissekoitusta (pakaste)
250 g kolmen juuston ruokakerma (10%)
60 g kevyt juustoa (rasvaa max 10%)
10 g öljyä vuoan voiteluun
- miehen annos
120 g soijarouhetta tai 300 g kananjauhelihaa
5 dl vettä
1 1/2 v kasvisliemikuutiota
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 tl basilikaa tai muita yrttejä
800 g kasvissekoitusta (pakaste)
500 g kolmen juuston ruokakerma (10%)
90 g kevyt juustoa (rasvaa max 10%)
15 g öljyä vuoan voiteluun
OHJEET
- Jos teet ruuan jauhelihasta ruskista ensin jauhaliha ja laita se sivuun.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Tee kasvisliemi lämmittämällä vesi kasarissa ja lisää kasvisliemikuutio(t). Lisää kuumaan veteen soijarouhe tai ruskistettu jauheliha. Anna hautua muutama minuutti matalalla lämmöllä. Lisää joukkoon kerma ja mausteet. Sekoita hyvin.
- Voitele uunivuoka. Kaada jäiset kasvikset uunivuokaan. Lisää päälle kastike ja sekoittele kaikki sekaisin.
- Raasta päälle juusto. Laita vuoka uuniin ja paista noin 30 minuuttia niin että kasvikset ovat kypsyneet.