(Siskon)makkarakeitto

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

30

minutes


TOIVERESEPTI!
Perinteistä siskonmakkarakeittoa on toivottu meiltä reseptinä. Joskus voi herkutella myös tällaisella herkulla. Itse makkarassa on aika paljon energiaa, mutta vähänlaisesti proteiinia. Korjaamme tätä asiaa lisäämällä päälle vähän kevyt juustoa.

Jos haluat keittoon vähän paremmat ravintoarvot voit käyttää myös jotain vähän lihaisampaa makkaraa esim. HK Maakarit makkaroissa on enemmän lihaa. 

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

AINESOSAT

  • naisen annos
  • 400 g siskonmakkaraa tai jotain lihaisampaa makkaraa esim. HK Maakarit makkarat.tai 400 g kasvisnakkeja esim. Bon vegan

  • 300 g keittojuureksia

  • 400 g vihannessekoitusta (esim. parsakaali-kukkakaali-porkkana-sekoitusta)

  • 1 kasvisliemi- tai lihaliemikuutio

  • 1 l vettä

  • 15 kpl kokonaisia maustepippureita

  • yrttejä

  • 60 g kevyt juustoa (rasvaa max. 7%)

  • (tarvittaessa suolaa)

  • miehen annos
  • 600 g siskonmakkaraa tai jotain lihaisampaa makkaraa tai jotain lihaisampaa makkaraa esim. HK Maakarit makkarat.tai 600 g kasvisnakkeja esim. Bon vegan

  • 400 g keittojuureksia

  • 500 g vihannessekoitusta (esim. parsakaali-kukkakaali-porkkana-sekoitusta)

  • 1 1/2 kasvisliemi- tai lihaliemikuutiota

  • 1 l vettä

  • 20 kpl kokonaisia maustepippureita

  • yrttejä

  • 90 g kevyt juustoa (rasvaa max. 7%)

  • (tarvittaessa suolaa)

OHJEET

  • Kiehauta vesi. Lisää liemikuutiot ja pippurit.
  • Kaada joukkoon jäiset keittojuurekset. Odota, että keitto kiehuu uudelleen.
  • Purista siskonmakkaramassaa kuorestaan pieniksi palloiksi keittoon tai lisää pilkotut makkaranpalat. Keitä vielä noin 10 minuuttia. Silppua keiton pinnalle yrttejä ja raasta annoksen päälle 1/4 osa juustopalasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!