(Siskon)makkarakeitto
4
annosta30
minutes
TOIVERESEPTI!
Perinteistä siskonmakkarakeittoa on toivottu meiltä reseptinä. Joskus voi herkutella myös tällaisella herkulla. Itse makkarassa on aika paljon energiaa, mutta vähänlaisesti proteiinia. Korjaamme tätä asiaa lisäämällä päälle vähän kevyt juustoa.
Jos haluat keittoon vähän paremmat ravintoarvot voit käyttää myös jotain vähän lihaisampaa makkaraa esim. HK Maakarit makkaroissa on enemmän lihaa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINESOSAT
- naisen annos
400 g siskonmakkaraa tai jotain lihaisampaa makkaraa esim. HK Maakarit makkarat.tai 400 g kasvisnakkeja esim. Bon vegan
300 g keittojuureksia
400 g vihannessekoitusta (esim. parsakaali-kukkakaali-porkkana-sekoitusta)
1 kasvisliemi- tai lihaliemikuutio
1 l vettä
15 kpl kokonaisia maustepippureita
yrttejä
60 g kevyt juustoa (rasvaa max. 7%)
(tarvittaessa suolaa)
- miehen annos
600 g siskonmakkaraa tai jotain lihaisampaa makkaraa tai jotain lihaisampaa makkaraa esim. HK Maakarit makkarat.tai 600 g kasvisnakkeja esim. Bon vegan
400 g keittojuureksia
500 g vihannessekoitusta (esim. parsakaali-kukkakaali-porkkana-sekoitusta)
1 1/2 kasvisliemi- tai lihaliemikuutiota
1 l vettä
20 kpl kokonaisia maustepippureita
yrttejä
90 g kevyt juustoa (rasvaa max. 7%)
(tarvittaessa suolaa)
OHJEET
- Kiehauta vesi. Lisää liemikuutiot ja pippurit.
- Kaada joukkoon jäiset keittojuurekset. Odota, että keitto kiehuu uudelleen.
- Purista siskonmakkaramassaa kuorestaan pieniksi palloiksi keittoon tai lisää pilkotut makkaranpalat. Keitä vielä noin 10 minuuttia. Silppua keiton pinnalle yrttejä ja raasta annoksen päälle 1/4 osa juustopalasta.