Tex mex -bataattipelti

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

45

minutes


Bataattipelti on herkullinen koko perheen arkiruoka. 

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

AINESOSAT

  • naisen annos
  • 400 g bataattia

  • 3 porkkanaa

  • 200 g jauhelihaa tai 200 g vegejauhista

  • 1/2 tl suolaa

  • 1 tl paprikajauhetta

  • ripaus cayannepippuria

  • ripaus oreganoa

  • 1 prk salsaa (sokeroimaton)

  • 120 g kevytjuustoa (rasvaa alle 7%)

  • 60 g fetaa tai sinihomejuustoa

  • miehen annos
  • 600 g bataattia

  • 4 porkkanaa

  • 300 g jauhelihaa tai 300 g vegejauhista

  • 1/2 tl suolaa

  • 1 tl paprikajauhetta

  • ripaus cayannepippuria

  • ripaus oreganoa

  • 1 prk salsaa (sokeroimaton)

  • 180 g kevytjuustoa (rasvaa alle 7%)

  • 120 g fetaa tai sinihomejuustoa

OHJEET

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  • Kuori ja viipaloi bataatti sekä porkkanat. Ripottele päälle vähän suolaa. Mitä ohuemmat siivut, sitä nopeammin siivut kypsyvät.
  • Levittele kasvikset pellille. Työnnä pelti uuniin noin 15 minuutiksi.
  • Paista jauheliha ja mausta se paistellessa. Raasta kevyt juusto.
  • Ota pelti uunista. Levitä päälle salsa, jauheliha sekä raastettu juusto. Murustele päälle vielä fetaa tai sinihomejuustoa.
  • Paista vielä noin 10-15 minuuttia niin että kasvikset on pehmenneet ja juusto sulanut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!