Lyonin kanaa

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

45

minutes


Lyonin kana on perinteinen ranskalainen pataruoka. Kastikkeessa yhdistyy etikan hapokkuus ja creme fraichen pyöreä kermaisuus. Tähän voi käyttää myös kanankoipia, mutta me teemme tämän helposti pannulla paistileikkeistä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

AINESOSAT

  • naisen annos
  • 10 g voita

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 300 g broilerin paistileikkeitä tai 300 g torfua

  • ½ tl suolaa

  • mustapippuria (myllystä)

  • 1 rkl tomaattipyreetä

  • 0,5 dl punaviinietikkaa

  • 1 ½ dl vettä

  • ½ kanaliemikuutio

  • ½ tl kuivattua rakuunaa

  • 2 laakerinlehteä

  • 150 g crème fraîchea (12 %)

  • lisäksi naisen annos
  • 400 g kukkakaalia

  • miehen annos
  • 15 g voita

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 450 g broilerin paistileikkeitä tai 450 g tofua

  • ½ tl suolaa

  • mustapippuria (myllystä)

  • 1 rkl tomaattipyreetä

  • 0,75 dl punaviinietikkaa

  • 1 ½ dl vettä

  • ½ kanaliemikuutio

  • ½ tl kuivattua rakuunaa

  • 2 laakerinlehteä

  • 200 g crème fraîchea (12 %)

  • lisäksi miehen annos
  • 600 g kukkakaalia

OHJEET

  • Sulata voi korkeareunaisella pannulla tai padassa ja hienonna joukkoon valkosipulin kynnet. Kuullota ja lisää pannulle paistileikkeet tai kuutioitu tofu. Ruskista molemmin puolin.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lisää pannulle tomaattipyree ja etikka. Anna kiehahtaa. Lisää vielä vesi, murennettu liemikuutio, rakuuna ja laakerinlehdet. Anna poreilla kannen alla n. 20 min välillä sekoittaen.
  • Jos käytät tofua riittä lyhyempi kypsennys noin 5 minuuttia ettei tofu hajoa.
  • Lisää joukkoon huoneenlämpöinen crème fraîche ja anna hautua vielä hetki.
  • Höyrytä paloiteltu kukkakaali vesihöyryssä joko höyrykattilassa tai lävikössä/siivilässä kiehuvan veden päällä. noin 5-10 minuuttia, niin että se on mukavasti pehmennyt.

4 Responses

  1. Punaviinietikkaa ,5dl. Pitäiskö olla 0.5 dl?
    Tuli meinaan aika ”tiukkaa” tuosta liemestä. Oma moka toki, kun en ajatellut.

    1. Hei. Isot pahoittelut tosiaan oli nolla pudonnut edestä. Tämä ohjelma tekee sitä välillä. Tarkistin vielä tuota määrää, niin miehellä hyvä määrä on 0,75 dl. Kannattaa kokeilla uudestaan oikealla määrällä. Tämä on hyvä resepti oikeasti! 😌 – Mirkka

  2. Paljonko etikkaa laitetaan Lyonin kanaan? Tästä taitaa puuttua ensimmäinen numero ennen pilkkua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!