Unikonsiemenmuffinit
Annokset
3
annostaAktiivinen valmistusaika
15
minutesKokonaisvalmistusaika
45
minutesKuohkean pehmeät muffinit makeutetaan banaanilla ja makua tulee unikonsiemenistä.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINESOSAT
- naisen annos
2 kananmunaa
200 g rahkaa
80 g raejuustoa
75 g kaura- tai riisijauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunankuoriraastetta
2 banaania
3 tl unikonsiemeniä
20 g rypsiöljyä
150 g marjoja
Halutessasi lisää makeutta erytritolia tai steviaa
- Miehen annos
3 kananmunaa
300 g rahkaa
150 g raejuustoa
120 g kaura- tai riisijauhoja
3 tl leivinjauhetta
5 rkl sitruunamehua
1 ,5 tl sitruunankuoriraastetta
2 banaania
5 tl unikonsiemeniä
30 g rypsiöljyä
250 g marjoja
Halutessasi lisää makeutta erytritolia tai steviaa
OHJEET
- Laita uuni lämpenemään 210 asteeseen. Vaahdota kananmunat.
- Laita kulhoon tai tehosekoittimeen rahka, raejuusto, sitruunamehu ja banaani. Soseuta kaikki teho- tai sauvasekoittimella.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe, unikonsiemenet ja sitruunankuoriraaste.
- Yhdistä lopuksi jauhoseos ja rahka-raejuustoseos munavaahtoon. Lisää lopuksi taikinaan öljy.
- Taikina jää melko löysäksi, joten älä säikähdä sitä. Kaada taikina muffinivuokiin. Paista 210 asteessa keskitasolla noin puoli tuntia.
- Syö marjojen kanssa.