Kana-paprikavuoka
4
annosta20
minutes1
hour40
minutes
Helppo kanavuoka syntyy riisistä, kanaleikkeistä ja paprikoista.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINESOSAT
- naisen annos
100 g riisiä
400 g kanan paistileikkeitä tai 400 g tofua
2 dl vettä
2 paprikaa
1 kesäkurpitsa
1 valkosipulinkynsi
1 kana- tai kasvisliemikuutio
1 tlk (2 dl) ruokakermaa (10 %) esim. Kolme sipulia
1 tl curry-jauhetta
1/2 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl suolaa
tuoretta basilikaa
- miehen annos
160 g riisiä
600 g kanan paistileikkeitä tai 600 g tofua
2 dl vettä
3 paprikaa
1 kesäkurpitsa
2 valkosipulinkynttä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
2 tlk (4 dl) ruokakermaa (10 %) esim. Kolme sipulia
1 ,5 tl curry-jauhetta
1 tl mustapippuria
1 ,5 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
tuoretta basilikaa
OHJEET
- Levitä huuhdeltu riisi uunivuokaan (tilavuus noin 2,5 litraa) ja lisää päälle kanafileet tai kuutioitu tofu.
- Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kanaliemikuutio sekä ruokakerma., sekä mausteet Lisää seos vuokaan.
- Kuutioi paprikat ja poista siemenet. Kuori ja pieni valkosipuli. Kuutioi kesäkurpitsa. Lisää joukkoon kuutioitu paprika ja valkosipuli.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes suurin osa nesteestä on imeytynyt.
- Anna vetäytyä 5–10 minuttia ennen tarjoamista. Koristele tuoreella basilikalla.
2 Responses
Nyt ei ole enää kesäkurpitsasesonki.
Totta! Jotta reseptit pysyisi kautta vuoden monipuolisena, on välillä käytettävä myös sellaisia kasviksia jotka eivät ole juuri silloin sesongissa. Toki voit korvata kesäkurpitsan myös jollain sesongissa olevalla kasviksella. – Mirkka