Savulohipiirakka perunapohjalla
4
servings20
minutes1
hour15
minutes
Piirakka minkä pohja on täyttä perunaa ja täyte maukasta savukalaa. Suomalaisia makuja helpossa muodossa. Maistuu sekä lämpöisenä että kylmänä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINESOSAT
- naisen annos
480 g perunoita
2 kananmunaa
200 g turkkilaista jogurttia
300 g lämminsavulohta tai 180 g kevyt juustoa (alle 10 % rasvaa)
2 paprikaa
4 vartta kevätsipulia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 rkl yrttejä (esim. basilikaa, oreganoa, tilliä)
- miehen annos
760 g perunoita
3 kananmunaa
400 g turkkilaista jogurttia
450 g lämminsavulohta tai 270 g kevyt juustoa (alle 10 % rasvaa)
3 paprikaa
6 vartta kevätsipulia
1 1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 1/2 rkl yrttejä (esim. basilikaa, oreganoa, tilliä)
OHJEET
- Pese ja keitä perunat kypsiksi. Jos kuoret ei ole mahdottoman paksuja, ei niitä tarvitse kuoria.
- Asettele kypsät perunat vuoan pohjalle. Muussa perunat tiukaksi pohjaksi. Voit ripotella päälle myös vähän suolaa. Vuoan on hyvä olla melko korkea laitainen ja miesten annoksessa myös tilava esim. lasagnevuoka.
- Pieni kala ja nypi mahdolliset ruodot pois. Jos käytät juustoa, raasta juusto.
- Kuutioi myös paprikat sekä silppua kevätsipulin varret.
- Sekoita.
- Sekoita yhteen jogurtti ja kananmunat. Lisää sekaan lohipalat tai juustoraaste, paprikakuutiot sekä kesäsipuli.
- Lisaa vielä mausteet. Testaa maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Paista piirakkaa 200 asteessa noin puoli tuntia niin että täyte on hyytynyt.