Kesäkurpitsatortillat
3
annosta15
minutes30
minutes
Toiveresepti! Nyt tortillana käytetään juustolla kuorrutettua kesäkurpitsaa. Tortillat täytetään yrttisellä tonnikalatahnalla ja kasviksilla. Helppoa ja herkullista!
Osa proteiinista tulee kevyt juustosta ja osa tonnikalasta.
Voit kääräistä tortillat ennakkoon ja syödä kylmänä, tai sitten lämmittää kesäkurpitsakuoret vähän ennen syömistä. Muista varata vähän aikaa jäähdyttelylle.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINESOSAT
- Naisen annos tortillakuoriin
300 g kesäkurpitsaa
45 g juustoraastetta (normaalirasvaista)
90 g kevyt juustoraastetta (rasvaa max. 10%)
- Naisen annos täyte
150 g tonnikalaa
150 g turkkilaista jogurttia
3 kevätsipulin vartta
1 rkl kuivattuja yrttejä (esim. basilikaa, oreganoa)
1/2 tl suolaa
ripaus pippuria
- Miehen annos tortillakuoriin
600 g kesäkurpitsaa
90 g juustoraastetta (normaalirasvaista)
135 g kevyt juustoraastetta (rasvaa max. 10%)
- Miehen annos täyte
225 g tonnikalaa
250 g turkkilaista jogurttia
5 kevätsipulin vartta
1 1/2 rkl kuivattuja yrttejä (esim. basilikaa, oreganoa)
1 tl suolaa
ripaus pippuria
- Lisäksi miehen ja naisen annos
tomaattia
salaattia
OHJEET
- Siivuta kesäkurpitsa juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi.
- Asettele suikaleet pellille lomittain. Jos teet kaikki kerralla niin naiset 3 pienen tortillaletun kokoista neliötä ja miehet 6. Miehet joutuvat käyttämään kahta peltiä.
- Raasta kevyt juusto. Sekoita juustot keskenään ja ripottele juustoraaste kesäkurpitsalevyjen päälle. Paista uunissa 170 asteessa noin 10-15 minuuttia niin kauan että juusto on sulanut. Anna jäähtyä hetki, ei kuitenkaan niin kauan että juusto kovettuu.
- Tee täyte. Silppua kevätsipulin varret. Sekoita tonnikala, jogurtti, mausteet ja sipulit tahnaksi.
- Levittele täytettä kesäkurpitsalevyjen toiseen reunaan noin puoleen väliin asti. Lisää päälle vähän tomaattia ja salaattia. Kääräise tortillaksi ja nauti.