Kauraleipä

Annokset

5

annosta
Aktiivinen valmistusaika

20

minutes
Kokonaisvalmistusaika

2

hours 

40

minutes


Toiveresepti! Kauraleipää on toivottu ja nyt monen koe-erän jälkeen resepti on valmis. Tällä reseptillä leipä syntyy helpomista ilman kovaa vaivaamista. Siitä tulee kivan rapeakuorista, mutta sisältä sopivan pehmeää.


Voit tehdä taikinasta myös sämpylöitä silloin paistoaika on noin 20 minuuttia.


OIKOTIE: jos et halua leipoa, voit ostaa valmista kauraleipää. Silloin yksi naisen annos on 2 viipaletta ja miehen annos on 3 viipaletta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

AINESOSAT

  • Naisen annos
  • 3,5 dl vettä

  • 1/2 pussia kuivahiivaa

  • 1 tl hunajaa

  • 2 rkl psylliumia

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 100 g kaurajauhoja (n. 2 dl)

  • 25 g kaurahiutalieta (n. 1 dl)

  • 1 dl pofiberia

  • 0,5 tl suolaa

  • (1 rkl kaurakuitua halutessasi lisää kuitua)

  • naisen annos päälliset / annos eli 1/5 leipä
  • 60 g kevyt juustoa (rasvaa alle 10%) tai 100 g leikkelettä (lihapitoisuus 90 % tai yli)

  • sipaisu margariinia tai voita leivälle

  • kasviksia oman maun mukaan

  • miehen annos
  • 5 dl vettä

  • 1 pussi kuivahiivaa

  • 2 tl hunajaa

  • 3 rkl psylliumia

  • 160 g kaurajauhoja (n. 3 dl)

  • 40 g kaurahiutaleita (n 1,5 dl)

  • 1,5 dl pofiberia

  • 1 tl suolaa

  • (2 rkl kaurakuitua halutessasi lisää kuitua)

  • miehen annos päälliset / annos eli 1/5 osa leipä
  • 90 g kevyt juustoa (rasvaa alle 10%) tai 150 g leikkelettä (lihapitoisuus 90 % tai yli)

  • sipaisu margariinia tai voita leivälle

  • kasviksia oman maun mukaan

Directions

  • Sekoita yhteen kaurajauhot ja kuivahiiva.
  • Sekoita lämpimän (n. 40°C) veden joukkoon kaurajauhoseos. Lisää hunaja vielä seokseen.
  • Sekoita kaurahiutaleet, pofiber, psyllium, leivinjauhe ja suola huolellisesti keskenään.
  • Lisää jauhot nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Jos taikina meinaa jäädä murumaiseksi, lisää nestettä niin että taikina on kosteaa, mutta ei kuitenkaan tartu käsiin pahasti.
  • Muotoile taikinasta yksi iso pallo ja laita leivinpaperoituun pataan tai kattilaan nousemaan. Nostata leipää noin tunti lämpimässä paikassa.
  • Paista leipää kattilassa tai padassa 175 asteessa keskitasolla reilu tunti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!