Kauraleipä
5
annosta20
minutes2
hours40
minutes
Toiveresepti! Kauraleipää on toivottu ja nyt monen koe-erän jälkeen resepti on valmis. Tällä reseptillä leipä syntyy helpomista ilman kovaa vaivaamista. Siitä tulee kivan rapeakuorista, mutta sisältä sopivan pehmeää.
Voit tehdä taikinasta myös sämpylöitä silloin paistoaika on noin 20 minuuttia.
OIKOTIE: jos et halua leipoa, voit ostaa valmista kauraleipää. Silloin yksi naisen annos on 2 viipaletta ja miehen annos on 3 viipaletta.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINESOSAT
- Naisen annos
3,5 dl vettä
1/2 pussia kuivahiivaa
1 tl hunajaa
2 rkl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
100 g kaurajauhoja (n. 2 dl)
25 g kaurahiutalieta (n. 1 dl)
1 dl pofiberia
0,5 tl suolaa
(1 rkl kaurakuitua halutessasi lisää kuitua)
- naisen annos päälliset / annos eli 1/5 leipä
60 g kevyt juustoa (rasvaa alle 10%) tai 100 g leikkelettä (lihapitoisuus 90 % tai yli)
sipaisu margariinia tai voita leivälle
kasviksia oman maun mukaan
- miehen annos
5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
2 tl hunajaa
3 rkl psylliumia
160 g kaurajauhoja (n. 3 dl)
40 g kaurahiutaleita (n 1,5 dl)
1,5 dl pofiberia
1 tl suolaa
(2 rkl kaurakuitua halutessasi lisää kuitua)
- miehen annos päälliset / annos eli 1/5 osa leipä
90 g kevyt juustoa (rasvaa alle 10%) tai 150 g leikkelettä (lihapitoisuus 90 % tai yli)
sipaisu margariinia tai voita leivälle
kasviksia oman maun mukaan
Directions
- Sekoita yhteen kaurajauhot ja kuivahiiva.
- Sekoita lämpimän (n. 40°C) veden joukkoon kaurajauhoseos. Lisää hunaja vielä seokseen.
- Sekoita kaurahiutaleet, pofiber, psyllium, leivinjauhe ja suola huolellisesti keskenään.
- Lisää jauhot nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Jos taikina meinaa jäädä murumaiseksi, lisää nestettä niin että taikina on kosteaa, mutta ei kuitenkaan tartu käsiin pahasti.
- Muotoile taikinasta yksi iso pallo ja laita leivinpaperoituun pataan tai kattilaan nousemaan. Nostata leipää noin tunti lämpimässä paikassa.
- Paista leipää kattilassa tai padassa 175 asteessa keskitasolla reilu tunti.