VIIKKO 1

VIIKKO 2

VIIKKO 3

VIIKKO 1

VIIKKO 2

VIIKKO 3

Valmista PikaDieetin ateriat valmentaja Teemun kanssa

Aktivointi -aamupala

PikaDieetissä noudatetaan tarkkaa ateriarytmiä.

Päivän ruoka -ja vesiannokset syödään ja juodaan neljässä aikaikkunassa.

Sinun tehtäväsi on noudattaa päivärytmiä ja syödä sen mukaan jokainen ateria ja juoma.

Joka viikolle on omat reseptit ja ostoslista. Saat ne myös sähköpostiisi.

Lounas- ja päivällisruoaksi syödään samaa ruokaa.

Aamupala sekä lounas- ja päivällisruoat valmistetaan 3 kertaa viikossa.

Saat reseptivihkosta tarkat ohjeet aterioiden valmistusväliin.

Iltapala valmistetaan erikseen päivittäin.

Saat ravintovalmentaja Teemun, kokki Mirkkan ja muun tiimin avun sähköpostitse dieetin ajan. Autamme sinua yksityisesti dieettiin liittyvissä kysymyksissä.

Lähetä kysymykset sähköpostiin PD@8viikkoa.fi.

Vastaamme kysymyksiin mahdollisiman pian.

Ota itsestäsi kuva ja paino ennen dieetin aloittamista

Käy puntarilla aamulla heti heräämisen jälkeen, aamun tarpeiden jälkeen.

Ota kuva itsestäsi edestä ja sivulta.

Seuraa painoasi dieetin aikana

Punnitse itsesi vain aamuisin, aamun tarpeiden jälkeen. 

Voit käydä puntarilla esim. kerran viikossa sunnuntaisin.

Ota itsestäsi kuva ja paino ennen dieetin loputtua

Käy puntarilla aamulla heti heräämisen jälkeen, aamun tarpeiden jälkeen.

Ota kuva itsestäsi edestä ja sivulta.

PikaDieetin makrojakauma ja ravintosisältö

>>Klikkaa tiedot auki tästä

Ruoka-aineiden korvaaminen

Jos sinulla on cashew-allergia niin vaihda pesto rypsiöljyyn ja Provencenyrtit mausteseokseen.

1 rkl pestoa = 1/2 rkl rypsiöljyä ja 1 tl Provencenyrtit mausteseosta.

PikaDieetin ruoka-aineita ja aterioita ei voi korvata.

Jos haluat enemmän reseptejä tai vaihtoehtoja, tutustu 52 viikkoa -ohjelmaan tai henkilökohtaiseen konsultaatioon.

Copyright 2025 – 8viikkoa Oy – All Rights Reserved

Tomaattiuunimunakas

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

20

minutes

Mehevä tomaattimunakas tehdään kolmelle ensimmäiselle päivälle. Munakasta varten sinun tarvitsee vain pilkkoa tomaatit ja sekoittaa ainekset yhteen, uuni hoitaa loput.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • NAISEN ANNOS
  • 6 kananmunaa

  • 6 tomaattia

  • 6 tl rypsiöljyä

  • 2/3 tl suolaa

  • 2/3 tl mustapippuria

  • MIEHEN ANNOS
  • 9 kananmunaa

  • 6 tomaattia

  • 3 rkl rypsiöljyä

  • 2/3 tl suolaa

  • 2/3 tl mustapippuria

ohjeet

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  • Huuhtele tomaatit. Pilko tomaatit kuutioiksi.
  • Laita leivinpaperi uunipellille tai korkeareunaisen uunivuoan päälle.
  • Riko kanananmunat kulhoon.
  • Lisää kananmunien joukkoon öljy, suola ja mustapippuri.
  • Sekoita kananmunaseos haarukalla.
  • Levittele tomaatit uunipellille tai uunivuoalle.
  • Kaada munaseos tomaattien päälle.
  • Työnnä uunipelti tai vuoka uuniin keskitasolle.
  • Paista munakasta noin 15 minuuttia, niin kauan että munat ovat hyytyneet.
  • Jaa munakas kolmeen osaan.
  • Säilytä ruokaa jääkaapissa.

Tomaattiuunimunakas

Annokset

2

annosta
Valmistusaika

20

minutes

Mehevä tomaattimunakas tehdään kahdelle päivälle kerrallaan, valmista munakas päivänä 4 ja 6. Toisen annoksen voit joko lämmittää mikrossa tai syödä kylmiltään.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • NAISEN ANNOS
  • 4 kananmunaa

  • 4 tomaattia

  • 4 tl rypsiöljyä

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • MIEHEN ANNOS
  • 6 kananmunaa

  • 4 tomaattia

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

ohjeet

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  • Huuhtele tomaatit. Pilko tomaatit kuutioiksi.
  • Laita leivinpaperi uunipellille tai korkeareunaisen uunivuoan päälle.
  • Riko kanananmunat kulhoon.
  • Lisää kananmunien joukkoon öljy, suola ja mustapippuri.
  • Sekoita kananmunaseos haarukalla.
  • Levittele tomaatit uunipellille tai uunivuoalle.
  • Kaada munaseos tomaattien päälle.
  • Työnnä uunipelti tai vuoka uuniin keskitasolle.
  • Paista munakasta noin 15 minuuttia, niin kauan että munat ovat hyytyneet.
  • Jaa munakas kahteen osaan.
  • Säilytä ruokaa jääkaapissa.

Kanaa ja kukkakaalia pestolla

Annokset

6

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Pesto tuo täyteläisen maun tälle helpolle peltiruualle. Pilkot vain kukkakaalin sopiviksi suupaloiksi, lusikoit päälle jauhelihan ja peston, sekä ripautat suollaa. Pikku sekoitus ja uuniin. Voiko hyvä ruoka valmistua näin helposti. Yhdellä kertaa valmistuu kolmen päivän ateriat.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • NAISEN ANNOS
  • 600 g broilerin jauhelihaa

  • 2 kukkakaalia (1200 g)

  • 6 rkl vihreää pestoa (90 g)

  • 1 tl suolaa

  • MIEHEN ANNOS
  • 900 g broilerin jauhelihaa

  • 2 kukkakaalia (1200 g)

  • 12 rkl vihreää pestoa (180 g)

  • 1 tl suolaa

ohjeet

  • Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  • Jos käytät tuoretta kukkakaalia, poista lehdet ja pilko kukkakaali suupaloiksi.
  • Jos käytät pakasteita sulata vähän pussia lämpöisen veden alla.
  • Laita leivinpaperi uunipellille tai korkeareunaisen uunivuoan päälle.
  • Levittele kukkakaalit pellin päälle.
  • Ota jauhelihasta ruokalusikalla paloja ja levittele ne kukkakaalien päälle.
  • Lisää päälle pestokastike ja suola.
  • Sekoittele aineksia niin että pestokastike ja suola leviää.
  • Työnnä uunipelti tai vuoka uuniin keskitasolle.
  • Paista ruokaa noin 20 minuuttia, niin kauan että jauheliha on kypsynyt ja kukkakaalit ovat pehmenneet.
  • Jaa ruoka kuuteen osaan pakasterasioihin tai lautasille.
  • Säilytä ruokaa jääkaapissa.

Kanaa ja kukkakaalia pestolla

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Lounaat ja päivälliset valmistetaan kahdelle päivälle päivinä 4 ja 6. Onneksi valmistaminen on niin helppoa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • NAISEN ANNOS
  • 400 g broilerin jauhelihaa

  • 1 1/3 kukkakaalia (800 g)

  • 4 rkl vihreää pestoa (60 g)

  • 2/3 tl suolaa

  • MIEHEN ANNOS
  • 600 g broilerin jauhelihaa

  • 1 1/3 kukkakaalia (800 g)

  • 8 rkl vihreää pestoa (120 g)

  • 2/3 tl suolaa

ohjeet

  • Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  • Jos käytät tuoretta kukkakaalia, poista lehdet ja pilko kukkakaali suupaloiksi.
  • Jos käytät pakasteita sulata vähän pussia lämpöisen veden alla.
  • Laita leivinpaperi uunipellille tai korkeareunaisen uunivuoan päälle.
  • Levittele kukkakaalit pellin päälle.
  • Ota jauhelihasta ruokalusikalla paloja ja levittele ne kukkakaalien päälle.
  • Lisää päälle pestokastike ja suola.
  • Sekoittele aineksia niin että pestokastike ja suola leviää.
  • Työnnä uunipelti tai vuoka uuniin keskitasolle.
  • Paista ruokaa noin 20 minuuttia, niin kauan että jauheliha on kypsynyt ja kukkakaalit ovat pehmenneet.
  • Jaa ruoka neljään osaan pakasterasioihin tai lautasille.
  • Säilytä ruokaa jääkaapissa.

Mustikkapuuro

Annokset

1

annos
Valmistusaika

10

minutes

Täyteläinen puuro maistuu samettiselle ja takaa hyvät unet. Voit käyttää tuoreita mustikoita tai pakastettuja.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • NAISEN ANNOS
  • 1 dl (30 g) kaurahiutaleita

  • 2 1/2 dl vettä

  • 2 dl (100 g) mustikoita

  • 1 1/4 dl (125 g) raejuustoa

  • 1 1/2 rkl pellavasiemenrouhetta

  • 1/4 tl suolaa

  • MIEHEN ANNOS
  • 1 1/2 dl (50 g) kaurahiutaleita

  • 3 1/2 dl vettä

  • 2 1/2 dl (150 g) mustikoita

  • 200 g raejuustoa

  • 1 1/2 rkl pellavasiemenrouhetta

  • 1/4 tl suolaa

OHJEET

  • Laita kattilaan vesi ja lämmitä kiehuvaksi.
  • Lisää kaurahiutaleet, pellavasiemenrouhe ja suola, hämmennä hyvin.
  • Käännä hella ykköselle ja anna puuron hetken hautua (noin 5 minuuttia).
  • Kaada puuro lautaselle.
  • Lisää päälle raejuusto ja mustikat.

Kesäkurpitsamunakas

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

20

minutes

Munakas on ruokaisa ja maukas päivän aloitus. Valmistamme munakkaan kesäkurpitsasta kolmelle viikon ensimmäiselle päivälle.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • NAISEN ANNOS
  • 6 kananmunaa

  • 1 1/2 (450 g) kesäkurpitsaa

  • 6 tl rypsiöljyä

  • 2/3 tl suolaa

  • 2/3 tl mustapippuria

  • MIEHEN ANNOS
  • 9 kananmunaa

  • 1 1/2 (450 g) kesäkurpitsaa

  • 3 rkl rypsiöljyä

  • 2/3 tl suolaa

  • 2/3 tl mustapippuria

ohjeet

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  • Huuhtele kesäkurpitsa. Pilko kesäkurpitsa viipaleiksi.
  • Laita leivinpaperi uunipellille tai korkeareunaisen uunivuoan päälle.
  • Riko kanananmunat kulhoon.
  • Lisää kananmunien joukkoon öljy, suola ja mustapippuri.
  • Sekoita kananmunaseos haarukalla.
  • Levittele kesäkurpitsat uunipellille tai uunivuoalle.
  • Kaada munaseos kesäkurpitsan päälle.
  • Työnnä uunipelti tai vuoka uuniin keskitasolle.
  • Paista munakasta noin 15 minuuttia, niin kauan että munat ovat hyytyneet.
  • Jaa munakas kolmeen osaan.
  • Säilytä ruokaa jääkaapissa.

Kesäkurpitsamunakas

Annokset

2

annosta
Valmistusaika

20

minutes

Valmista päivinä 4 ja 6 kesäkurpitsamunakas kahdelle päivälle. Halutessasi voit myös raastaa kesäkurpitsan munakkaan joukkoon.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • NAISEN ANNOS
  • 4 kananmunaa

  • 1 kesäkurpitsa

  • 4 tl rypsiöljyä

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • MIEHEN ANNOS
  • 6 kananmunaa

  • 1 kesäkurpitsa

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

ohjeet

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  • Huuhtele kesäkurpitsa. Pilko kesäkurpitsa viipaleiksi.
  • Laita leivinpaperi uunipellille tai korkeareunaisen uunivuoan päälle.
  • Riko kanananmunat kulhoon.
  • Lisää kananmunien joukkoon öljy, suola ja mustapippuri.
  • Sekoita kananmunaseos haarukalla.
  • Levittele kesäkurpitsat uunipellille tai uunivuoalle.
  • Kaada munaseos kesäkurpitsan päälle.
  • Työnnä uunipelti tai vuoka uuniin keskitasolle.
  • Paista munakasta noin 15 minuuttia, niin kauan että munat ovat hyytyneet.
  • Jaa munakas kahteen osaan.
  • Säilytä ruokaa jääkaapissa.

Kanaa ja parsakaalia pestolla

Annokset

6

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Punainen pesto pehmentää ihanasti parsakaalin makua.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • NAISEN ANNOS
  • 600 g broilerin jauhelihaa

  • 4 parsakaalia (1200 g)

  • 6 rkl punaista pestoa (90 g)

  • 1 tl suolaa

  • MIEHEN ANNOS
  • 900 g broilerin jauhelihaa

  • 4 parsakaalia (1200 g)

  • 12 rkl punaista pestoa (180 g)

  • 1 tl suolaa

ohjeet

  • Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  • Jos käytät tuoretta parsakaalia, poista lehdet ja pilko parsakaali suupaloiksi.
  • Jos käytät pakasteita sulata vähän pussia lämpöisen veden alla.
  • Laita leivinpaperi uunipellille tai korkeareunaisen uunivuoan päälle.
  • Levittele parsakaalit pellin päälle.
  • Ota jauhelihasta ruokalusikalla paloja ja levittele ne parsakaalien päälle.
  • Lisää päälle pestokastike ja suola.
  • Sekoittele aineksia niin että pestokastike ja suola leviää.
  • Työnnä uunipelti tai vuoka uuniin keskitasolle.
  • Paista ruokaa noin 20 minuuttia, niin kauan että jauheliha on kypsynyt ja parsakaalit ovat pehmenneet.
  • Jaa ruoka kuuteen osaan pakasterasioihin tai lautasille.
  • Säilytä ruokaa jääkaapissa.

Parsakaalia ja kanaa pestolla

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Valmista päivinä 4 ja 6 ateriat kahdelle päivälle.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • NAISEN ANNOS
  • 400 g broilerin jauhelihaa

  • 2 1/3 parsakaalia (800 g)

  • 4 rkl punaista pestoa (60 g)

  • 2/3 tl suolaa

  • MIEHEN ANNOS
  • 600 g broilerin jauhelihaa

  • 2 1/3 parsakaalia (800 g)

  • 8 rkl punaista pestoa (120 g)

  • 2/3 tl suolaa

ohjeet

  • Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  • Jos käytät tuoretta parsakaalia, poista lehdet ja pilko parsakaali suupaloiksi.
  • Jos käytät pakasteita sulata vähän pussia lämpöisen veden alla.
  • Laita leivinpaperi uunipellille tai korkeareunaisen uunivuoan päälle.
  • Levittele parsakaalit pellin päälle.
  • Ota jauhelihasta ruokalusikalla paloja ja levittele ne parsakaalien päälle.
  • Lisää päälle pestokastike ja suola.
  • Sekoittele aineksia niin että pestokastike ja suola leviää.
  • Työnnä uunipelti tai vuoka uuniin keskitasolle.
  • Paista ruokaa noin 20 minuuttia, niin kauan että jauheliha on kypsynyt ja parsakaalit ovat pehmenneet.
  • Jaa ruoka neljään osaan pakasterasioihin tai lautasille.
  • Säilytä ruokaa jääkaapissa.

Mansikkapuuro

Annokset

1

annos
Valmistusaika

10

minutes

Mansikat tuovat ihanaa makeutta viikon kaksi iltapalaan.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • NAISEN ANNOS
  • 1 dl (30 g) kaurahiutaleita

  • 2 1/2 dl vettä

  • 2 dl (100 g) mansikoita

  • 1 1/4 dl (125 g) raejuustoa

  • 1 1/2 rkl pellavasiemenrouhetta

  • 1/4 tl suolaa

  • MIEHEN ANNOS
  • 1 1/2 dl (50 g) kaurahiutaleita

  • 3 1/2 dl vettä

  • 2 1/2 mansikoita

  • 200 g raejuustoa

  • 1 1/2 rkl pellavasiemenrouhetta

  • 1/4 tl suolaa

ohjeet

  • Laita kattilaan vesi ja lämmitä kiehuvaksi.
  • Lisää kaurahiutaleet, pellavasiemenrouhe ja suola, hämmennä hyvin.
  • Käännä hella ykköselle ja anna puuron hetken hautua (noin 5 minuuttia).
  • Halutessasi sulattaa marjoja voit lisätä ne hautumaan kattilaan haudutuksen puolivälissä.
  • Kaada puuro lautaselle.
  • Lisää päälle raejuusto ja mansikat.

Pinaattiuunimunakas

Annokset

3

annosta
Valmistustusaika

20

minutes

Pinaattimunakkaassa on runsaasti vitamiineja ja hyvää makua. Tällä reseptillä ruoka valmistuu kolmelle aamulle.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • NAISEN ANNOS
  • 6 kananmunaa

  • 225 g pinaattia

  • 6 tl rypsiöljyä

  • 2/3 tl suolaa

  • 2/3 tl mustapippuria

  • MIEHEN ANNOS
  • 9 kananmunaa

  • 300 g pinaattia

  • 3 rkl rypsiöljyä

  • 2/3 tl suolaa

  • 2/3 tl mustapippuria

ohjeet

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  • Sulata pinaatti, joko mikrossa sulatusteholla tai kattilassa vesihöyryssä, eli laita kattilaan vettä ja kuumenna se kiehuvaksi liedellä. Laita kattilan päälle kulho missä on pinaatit, anna veden kiehua hiljalleen ja sulattaa pinaatti.
  • Laita leivinpaperi uunipellille tai korkeareunaisen uunivuoan päälle.
  • Riko kanananmunat kulhoon.
  • Lisää kananmunien joukkoon öljy, suola, sulaneet pinaatit ja mustapippuri.
  • Sekoita kananmunaseos haarukalla.
  • Kaada munaseos uunipellille.
  • Työnnä uunipelti tai vuoka uuniin keskitasolle.
  • Paista munakasta noin 15 minuuttia, niin kauan että munat ovat hyytyneet.
  • Jaa munakas kolmeen osaan.
  • Säilytä ruokaa jääkaapissa.

Pinaattiuunimunakas

Annokset

2

annosta
Valmistusaika

20

minutes

Tällä reseptillä valmistat pinaattimunakkaan kahdelle aamulle.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • NAISEN ANNOS
  • 4 kananmunaa

  • 150 g pinaattia

  • 4 tl rypsiöljyä

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • MIEHEN ANNOS
  • 6 kananmunaa

  • 200 g pinaattia

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

ohjeet

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  • Sulata pinaatti, joko mikrossa sulatusteholla tai kattilassa vesihöyryssä, eli laita kattilaan vettä ja kuumenna se kiehuvaksi liedellä. Laita kattilan päälle kulho missä on pinaatit, anna veden kiehua hiljalleen ja sulattaa pinaatti.
  • Laita leivinpaperi uunipellille tai korkeareunaisen uunivuoan päälle.
  • Riko kanananmunat kulhoon.
  • Lisää kananmunien joukkoon öljy, suola, sulaneet pinaatit ja mustapippuri.
  • Sekoita kananmunaseos haarukalla.
  • Kaada munaseos uunipellille.
  • Työnnä uunipelti tai vuoka uuniin keskitasolle.
  • Paista munakasta noin 15 minuuttia, niin kauan että munat ovat hyytyneet.
  • Jaa munakas kahteen osaan.
  • Säilytä ruokaa jääkaapissa.

Porkkanaa ja kanaa pestolla

Annokset

6

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Porkkanat ja jauheliha pyöritellään maukkaassa pestossa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • NAISEN ANNOS
  • 600 g broilerin jauhelihaa

  • 1200 g porkkanoita

  • 6 rkl vihreää pestoa

  • 1 tl suolaa

  • MIEHEN ANNOS
  • 900 g broilerin jauhelihaa

  • 1200 g porkkanoita

  • 12 rkl vihreää pestoa

  • 1 tl suolaa

ohjeet

  • Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  • Jos käytät tuoreita porkkanoita kuori kuori ne ja pilko kiekoiksi.
  • Jos käytät pakasteita sulata vähän pussia lämpöisen veden alla.
  • Laita leivinpaperi uunipellille tai korkeareunaisen uunivuoan päälle.
  • Levittele porkkanat pellin päälle.
  • Ota jauhelihasta ruokalusikalla paloja ja levittele ne porkkanoiden päälle.
  • Lisää päälle pestokastike ja suola.
  • Sekoittele aineksia niin että pestokastike ja suola leviää.
  • Työnnä uunipelti tai vuoka uuniin keskitasolle.
  • Paista ruokaa noin 20 minuuttia, niin kauan että jauheliha on kypsynyt ja porkkanat ovat pehmenneet.
  • Jaa ruoka kuuteen osaan pakasterasioihin tai lautasille.
  • Säilytä ruokaa jääkaapissa.

Kanaa ja porkkanoita pestolla

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Tällä ohjeella valmistat lounaat ja päivälliset kahdelle päivälle.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

AINEOSAT

  • NAISEN ANNOS
  • 400 g broilerin jauhelihaa

  • 800 g porkkanoita

  • 4 rkl vihreää pestoa

  • 2/3 tl suolaa

  • MIEHEN ANNOS
  • 600 g broilerin jauhelihaa

  • 800 g porkkanoita

  • 8 rkl vihreää pestoa

  • 2/3 tl suolaa

OHJEET

  • Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  • Jos käytät tuoreita porkkanoita kuori kuori ne ja pilko kiekoiksi.
  • Jos käytät pakasteita sulata vähän pussia lämpöisen veden alla.
  • Laita leivinpaperi uunipellille tai korkeareunaisen uunivuoan päälle.
  • Levittele porkkanat pellin päälle.
  • Ota jauhelihasta ruokalusikalla paloja ja levittele ne porkkanoiden päälle.
  • Lisää päälle pestokastike ja suola.
  • Sekoittele aineksia niin että pestokastike ja suola leviää.
  • Työnnä uunipelti tai vuoka uuniin keskitasolle.
  • Paista ruokaa noin 20 minuuttia, niin kauan että jauheliha on kypsynyt ja porkkanat ovat pehmenneet.
  • Jaa ruoka neljään osaan pakasterasioihin tai lautasille.
  • Säilytä ruokaa jääkaapissa.

Vadelmapuuro

Annokset

1

annos
Valmistusaika

10

minutes

Puuro illalla valmistaa hyville yöunille. Vadelmat antavat puurolle ihanaa raikkautta ja makeutta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • NAISEN ANNOS
  • 1 dl (30 g) kaurahiutaleita

  • 2 1/2 dl vettä

  • 2 dl (100 g) vadelmia

  • 1 1/4 dl (125 g) raejuustoa

  • 1 1/2 rkl pellavasiemenrouhetta

  • 1/4 tl suolaa

  • MIEHEN ANNOS
  • 1 1/2 dl (50 g) kaurahiutaleita

  • 3 1/2 dl vettä

  • 2 1/2 dl (150 g) vadelmia

  • 200 g raejuustoa

  • 1 1/2 rkl pellavasiemenrouhetta

  • 1/4 tl suolaa

ohjeet

  • Laita kattilaan vesi ja lämmitä kiehuvaksi.
  • Lisää kaurahiutaleet, pellavasiemenrouhe ja suola, hämmennä hyvin.
  • Käännä hella ykköselle ja anna puuron hetken hautua (noin 5 minuuttia).
  • Halutessasi sulattaa marjoja voit lisätä ne hautumaan kattilaan haudutuksen puolivälissä.
  • Kaada puuro lautaselle.
  • Lisää päälle raejuusto ja vadelmat.