PikaDieetissä noudatetaan tarkkaa ateriarytmiä.
Päivän ruoka -ja vesiannokset syödään ja juodaan neljässä aikaikkunassa.
Sinun tehtäväsi on noudattaa päivärytmiä ja syödä sen mukaan jokainen ateria ja juoma.
Joka viikolle on omat reseptit ja ostoslista. Saat ne myös sähköpostiisi.
Lounas- ja päivällisruoaksi syödään samaa ruokaa.
Aamupala sekä lounas- ja päivällisruoat valmistetaan 3 kertaa viikossa.
Saat reseptivihkosta tarkat ohjeet aterioiden valmistusväliin.
Iltapala valmistetaan erikseen päivittäin.
Saat ravintovalmentaja Teemun, kokki Mirkkan ja muun tiimin avun sähköpostitse dieetin ajan. Autamme sinua yksityisesti dieettiin liittyvissä kysymyksissä.
Lähetä kysymykset sähköpostiin PD@8viikkoa.fi.
Vastaamme kysymyksiin mahdollisiman pian.
Ota itsestäsi kuva ja paino ennen dieetin aloittamista
Käy puntarilla aamulla heti heräämisen jälkeen, aamun tarpeiden jälkeen.
Ota kuva itsestäsi edestä ja sivulta.
Seuraa painoasi dieetin aikana
Punnitse itsesi vain aamuisin, aamun tarpeiden jälkeen.
Voit käydä puntarilla esim. kerran viikossa sunnuntaisin.
Ota itsestäsi kuva ja paino ennen dieetin loputtua
Käy puntarilla aamulla heti heräämisen jälkeen, aamun tarpeiden jälkeen.
Ota kuva itsestäsi edestä ja sivulta.
PikaDieetin makrojakauma ja ravintosisältö
Ruoka-aineiden korvaaminen
Jos sinulla on cashew-allergia niin vaihda pesto rypsiöljyyn ja Provencenyrtit mausteseokseen.
1 rkl pestoa = 1/2 rkl rypsiöljyä ja 1 tl Provencenyrtit mausteseosta.
PikaDieetin ruoka-aineita ja aterioita ei voi korvata.
Jos haluat enemmän reseptejä tai vaihtoehtoja, tutustu 52 viikkoa -ohjelmaan tai henkilökohtaiseen konsultaatioon.
Copyright 2025 – 8viikkoa Oy – All Rights Reserved
3
annosta20
minutesMehevä tomaattimunakas tehdään kolmelle ensimmäiselle päivälle. Munakasta varten sinun tarvitsee vain pilkkoa tomaatit ja sekoittaa ainekset yhteen, uuni hoitaa loput.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
6 kananmunaa
6 tomaattia
6 tl rypsiöljyä
2/3 tl suolaa
2/3 tl mustapippuria
9 kananmunaa
6 tomaattia
3 rkl rypsiöljyä
2/3 tl suolaa
2/3 tl mustapippuria
2
annosta20
minutesMehevä tomaattimunakas tehdään kahdelle päivälle kerrallaan, valmista munakas päivänä 4 ja 6. Toisen annoksen voit joko lämmittää mikrossa tai syödä kylmiltään.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
4 kananmunaa
4 tomaattia
4 tl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
6 kananmunaa
4 tomaattia
2 rkl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
6
annosta30
minutesPesto tuo täyteläisen maun tälle helpolle peltiruualle. Pilkot vain kukkakaalin sopiviksi suupaloiksi, lusikoit päälle jauhelihan ja peston, sekä ripautat suollaa. Pikku sekoitus ja uuniin. Voiko hyvä ruoka valmistua näin helposti. Yhdellä kertaa valmistuu kolmen päivän ateriat.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
600 g broilerin jauhelihaa
2 kukkakaalia (1200 g)
6 rkl vihreää pestoa (90 g)
1 tl suolaa
900 g broilerin jauhelihaa
2 kukkakaalia (1200 g)
12 rkl vihreää pestoa (180 g)
1 tl suolaa
4
annosta30
minutesLounaat ja päivälliset valmistetaan kahdelle päivälle päivinä 4 ja 6. Onneksi valmistaminen on niin helppoa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
400 g broilerin jauhelihaa
1 1/3 kukkakaalia (800 g)
4 rkl vihreää pestoa (60 g)
2/3 tl suolaa
600 g broilerin jauhelihaa
1 1/3 kukkakaalia (800 g)
8 rkl vihreää pestoa (120 g)
2/3 tl suolaa
1
annos10
minutesTäyteläinen puuro maistuu samettiselle ja takaa hyvät unet. Voit käyttää tuoreita mustikoita tai pakastettuja.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
1 dl (30 g) kaurahiutaleita
2 1/2 dl vettä
2 dl (100 g) mustikoita
1 1/4 dl (125 g) raejuustoa
1 1/2 rkl pellavasiemenrouhetta
1/4 tl suolaa
1 1/2 dl (50 g) kaurahiutaleita
3 1/2 dl vettä
2 1/2 dl (150 g) mustikoita
200 g raejuustoa
1 1/2 rkl pellavasiemenrouhetta
1/4 tl suolaa
3
annosta20
minutesMunakas on ruokaisa ja maukas päivän aloitus. Valmistamme munakkaan kesäkurpitsasta kolmelle viikon ensimmäiselle päivälle.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
6 kananmunaa
1 1/2 (450 g) kesäkurpitsaa
6 tl rypsiöljyä
2/3 tl suolaa
2/3 tl mustapippuria
9 kananmunaa
1 1/2 (450 g) kesäkurpitsaa
3 rkl rypsiöljyä
2/3 tl suolaa
2/3 tl mustapippuria
2
annosta20
minutesValmista päivinä 4 ja 6 kesäkurpitsamunakas kahdelle päivälle. Halutessasi voit myös raastaa kesäkurpitsan munakkaan joukkoon.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
4 kananmunaa
1 kesäkurpitsa
4 tl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
6 kananmunaa
1 kesäkurpitsa
2 rkl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
6
annosta30
minutesPunainen pesto pehmentää ihanasti parsakaalin makua.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
600 g broilerin jauhelihaa
4 parsakaalia (1200 g)
6 rkl punaista pestoa (90 g)
1 tl suolaa
900 g broilerin jauhelihaa
4 parsakaalia (1200 g)
12 rkl punaista pestoa (180 g)
1 tl suolaa
4
annosta30
minutesValmista päivinä 4 ja 6 ateriat kahdelle päivälle.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
400 g broilerin jauhelihaa
2 1/3 parsakaalia (800 g)
4 rkl punaista pestoa (60 g)
2/3 tl suolaa
600 g broilerin jauhelihaa
2 1/3 parsakaalia (800 g)
8 rkl punaista pestoa (120 g)
2/3 tl suolaa
1
annos10
minutesMansikat tuovat ihanaa makeutta viikon kaksi iltapalaan.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
1 dl (30 g) kaurahiutaleita
2 1/2 dl vettä
2 dl (100 g) mansikoita
1 1/4 dl (125 g) raejuustoa
1 1/2 rkl pellavasiemenrouhetta
1/4 tl suolaa
1 1/2 dl (50 g) kaurahiutaleita
3 1/2 dl vettä
2 1/2 mansikoita
200 g raejuustoa
1 1/2 rkl pellavasiemenrouhetta
1/4 tl suolaa
3
annosta20
minutesPinaattimunakkaassa on runsaasti vitamiineja ja hyvää makua. Tällä reseptillä ruoka valmistuu kolmelle aamulle.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
6 kananmunaa
225 g pinaattia
6 tl rypsiöljyä
2/3 tl suolaa
2/3 tl mustapippuria
9 kananmunaa
300 g pinaattia
3 rkl rypsiöljyä
2/3 tl suolaa
2/3 tl mustapippuria
2
annosta20
minutesTällä reseptillä valmistat pinaattimunakkaan kahdelle aamulle.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
4 kananmunaa
150 g pinaattia
4 tl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
6 kananmunaa
200 g pinaattia
2 rkl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
6
annosta30
minutesPorkkanat ja jauheliha pyöritellään maukkaassa pestossa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
600 g broilerin jauhelihaa
1200 g porkkanoita
6 rkl vihreää pestoa
1 tl suolaa
900 g broilerin jauhelihaa
1200 g porkkanoita
12 rkl vihreää pestoa
1 tl suolaa
4
annosta30
minutesTällä ohjeella valmistat lounaat ja päivälliset kahdelle päivälle.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
400 g broilerin jauhelihaa
800 g porkkanoita
4 rkl vihreää pestoa
2/3 tl suolaa
600 g broilerin jauhelihaa
800 g porkkanoita
8 rkl vihreää pestoa
2/3 tl suolaa
1
annos10
minutesPuuro illalla valmistaa hyville yöunille. Vadelmat antavat puurolle ihanaa raikkautta ja makeutta.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
1 dl (30 g) kaurahiutaleita
2 1/2 dl vettä
2 dl (100 g) vadelmia
1 1/4 dl (125 g) raejuustoa
1 1/2 rkl pellavasiemenrouhetta
1/4 tl suolaa
1 1/2 dl (50 g) kaurahiutaleita
3 1/2 dl vettä
2 1/2 dl (150 g) vadelmia
200 g raejuustoa
1 1/2 rkl pellavasiemenrouhetta
1/4 tl suolaa