Aasialainen naudanlihawokki
3
annosta25
minutesTämä wokki saa aasialaishenkisiä vivahteita seesaminsiemenöljystä, chilistä ja kalakastikkeesta.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
300 g naudan suikaleita tai 120 g soija-suikaleita
400 g wokkivihanneksia
1/2 rkl soijakastiketta
10 g seesamöljyä
tuoretta korianteria
10 g seesaminsiemeniä
- marinadi naisen annos
1/2 punasipuli
1/2 punainen chili
1 limetin mehu
1 rkl soijakastiketta
20 g seesamöljyä
1 tl kalakastiketta
- miehen annos
450 g naudan suikaleita tai 180 g soija-suikaleita
600 g wokkivihanneksia
1 rkl soijakastiketta
15 g seesamöljyä
tuoretta korianteria
15 g seesaminsiemeniä
- marinadi miehen annos
1 punasipuli
1/2 punainen chili
1 limetin mehu
1 1/2 rkl soijakastiketta
30 g seesamöljyä
1 tl kalakastiketta
ohjeet
- Tee ensin marinadi: Kuori ja pilko sipuli. Poista chilistä siemenet ja hienonna se pieniksi.
- Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.
- Sekoita kulhossa liha- tai liotetut soijasuikaleet marinadiin.
- Kaada suikaleet marinadeineen pannulle ja ruskista. Siirrä suikaleet hetkeksi sivuun lautaselle. Laita pannulle vihannekset ja öljy. Kypsennä niin että vihannekset ovat pehmenneet. Mausta soijakastikkeella.
- Lisää pannulle suikaleet. Pyöräytä vielä hetki pannulla niin että kaikki ainekset ovat sekaisin ja lämpimiä.
- Ripottele päälle korianteria ja seesaminsiemeniä.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa wokista.