Appelsiinilotta

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

20

minutes
Kokonaisvalmistusaika

3

hours 

20

minutes


Appelsiinilotta on jälkiruokaklassikko. Tämä sopii piristämään kahvipöytää tai vaikka viikonlopun harkittuun herkutteluun.

Kokonaisessa appelsiinilotassa on noin 4 naisen annosta ja 2,5 miehen annosta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • 4 appelsiinia

  • 150 g maitorahkaa

  • 150 g tuorejuustoa

  • 2 kananmunan valkuaista

  • 1/2 dl erytritolia

  • 1 tl vaniljaa

  • 5 liivatelehteä

Ohjeet

  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  • Kuori appelsiinit ja leikkaa kaksi appelsiinia siivuiksi. Vuoraa sopiva kulho ensin tuorekelmulla ja sitten appelsiinisiivuilla.
  • Paloittele kolmas appelsiini pieniksi paloiksi. Vaahdota kananmunan valkuaiset ja sekoita joukkoon maitorahka, tuorejuusto ja appelsiinipalat.
  • Makeuta rahkaseos erytritolilla ja mausta vaniljalla.
  • Purista mehu neljännestä appelsiinista ja kuumenna se kiehuvaksi.
  • Liuota liivatteet mehuun yksitellen. Anna liivateseoksen hetki jäähtyä, ja kaada se sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen rahkaseoksen joukkoon.
  • Kaada seos kulhoon ja tasoita pinta. Laita appelsiinilotta jääkaappiin, kunnes hyytelö on hyytynyt.
  • Kumoa appelsiinilotta tarjoiluvadille ja poista tuorekelmu.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!