Appelsiinilotta
Annoksia
4
AnnostaValmistusaika
20
minutesKokonaisvalmistusaika
3
hours20
minutes
Appelsiinilotta on jälkiruokaklassikko. Tämä sopii piristämään kahvipöytää tai vaikka viikonlopun harkittuun herkutteluun.
Kokonaisessa appelsiinilotassa on noin 4 naisen annosta ja 2,5 miehen annosta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
4 appelsiinia
150 g maitorahkaa
150 g tuorejuustoa
2 kananmunan valkuaista
1/2 dl erytritolia
1 tl vaniljaa
5 liivatelehteä
Ohjeet
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Kuori appelsiinit ja leikkaa kaksi appelsiinia siivuiksi. Vuoraa sopiva kulho ensin tuorekelmulla ja sitten appelsiinisiivuilla.
- Paloittele kolmas appelsiini pieniksi paloiksi. Vaahdota kananmunan valkuaiset ja sekoita joukkoon maitorahka, tuorejuusto ja appelsiinipalat.
- Makeuta rahkaseos erytritolilla ja mausta vaniljalla.
- Purista mehu neljännestä appelsiinista ja kuumenna se kiehuvaksi.
- Liuota liivatteet mehuun yksitellen. Anna liivateseoksen hetki jäähtyä, ja kaada se sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen rahkaseoksen joukkoon.
- Kaada seos kulhoon ja tasoita pinta. Laita appelsiinilotta jääkaappiin, kunnes hyytelö on hyytynyt.
- Kumoa appelsiinilotta tarjoiluvadille ja poista tuorekelmu.