Avokado-kananmunapannu
1
annos15
minutesAvokado-kananmunapannussa maistuu valkosipuli, jalopeno, tuoreet yrtit ja tomaatit sekä tietysti täyteläinen avokado.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
10 g oliiviöljyä
50 g kirsikkatomaatteja
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 kananmunaa
sormisuolaa ja mustapippuria
½ ruukku lehtipersiljaa (tai korianteria) hienonnettuna
70 g avokadoa
1 jalapeno tai vihreä chili renkaiksi leikattuna (poista siemenet ja valkoinen sisus jos et halua yhtään tulista)
- miehen annos
15 g oliiviöljyä
70 g kirsikkatomaatteja
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 kananmunaa
sormisuolaa ja mustapippuria
½ ruukku lehtipersiljaa (tai korianteria) hienonnettuna
100 g avokadoa
1 jalapeno tai vihreä chili renkaiksi leikattuna (poista siemenet ja valkoinen sisus jos et halua yhtään tulista)
Ohjeet
- Halkaise tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulit.
- Kuullota tomaatteja ja valkosipuleita oliiviöljyssä matalalla keskilämmöllä viitisen minuuttia tai kunnes tomaatit on selkeästi pehmenneet (ne pehmenee nopeammin, jos leikkuupinta on pannulla alaspäin). Painele lastalla tomaattien rakenne rikki, ripottele päälle vähän suolaa (~½ tl) ja anna porista kasaan vielä muutaman minuutin ajan.
- Lisää ⅔ hienonnetusta lehtipersiljasta pannulle. Tee paistinlastalla kolot tomaatti”kastikkeeseen” ja riko kananmunat koloihin. Ripsauta munien päälle vielä hitusen suolaa ja rouhaise mustapippuria.
- Kun kananmunat alkaa olla kypsiä, mutta keltuainen on edelleen selkeästi löysä, ripottele päälle jalapenot/chilit, avokadoviipaleet ja loput yrtit.