Avokado-kananmunapannu

Annokset

1

annos
Valmistusaika

15

minutes

Avokado-kananmunapannussa maistuu valkosipuli, jalopeno, tuoreet yrtit ja tomaatit sekä tietysti täyteläinen avokado.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 10 g oliiviöljyä

  • 50 g kirsikkatomaatteja

  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • 2 kananmunaa

  • sormisuolaa ja mustapippuria

  • ½ ruukku lehtipersiljaa (tai korianteria) hienonnettuna

  • 70 g avokadoa

  • 1 jalapeno tai vihreä chili renkaiksi leikattuna (poista siemenet ja valkoinen sisus jos et halua yhtään tulista)

  • miehen annos
  • 15 g oliiviöljyä

  • 70 g kirsikkatomaatteja

  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • 3 kananmunaa

  • sormisuolaa ja mustapippuria

  • ½ ruukku lehtipersiljaa (tai korianteria) hienonnettuna

  • 100 g avokadoa

  • 1 jalapeno tai vihreä chili renkaiksi leikattuna (poista siemenet ja valkoinen sisus jos et halua yhtään tulista)

Ohjeet

  • Halkaise tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulit.
  • Kuullota tomaatteja ja valkosipuleita oliiviöljyssä matalalla keskilämmöllä viitisen minuuttia tai kunnes tomaatit on selkeästi pehmenneet (ne pehmenee nopeammin, jos leikkuupinta on pannulla alaspäin). Painele lastalla tomaattien rakenne rikki, ripottele päälle vähän suolaa (~½ tl) ja anna porista kasaan vielä muutaman minuutin ajan.
  • Lisää ⅔ hienonnetusta lehtipersiljasta pannulle. Tee paistinlastalla kolot tomaatti”kastikkeeseen” ja riko kananmunat koloihin. Ripsauta munien päälle vielä hitusen suolaa ja rouhaise mustapippuria.
  • Kun kananmunat alkaa olla kypsiä, mutta keltuainen on edelleen selkeästi löysä, ripottele päälle jalapenot/chilit, avokadoviipaleet ja loput yrtit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!