Briam ja uunilohi

Annokset

3

annosta
Prep time

2

hours 

Briam on perinteinen kreikkalainen kasvispaistos, jossa kasvikset kypsyvät tomaattimurskassa mausteiden kera
ihanan pehmeiksi.

Briamin kaveriksi paistetaan uunilohta. Voit laittaa lohen alle pedin merisuolasta ja näin nahasta tulee rapeampaa
ja se irtoaa hyvin vuoasta tai leivinpaperista.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

AINEOSAT

  • naisen annos
  • 360 g perunoita (kiinteä lajike)

  • 400 g kesäkurpitsaa

  • 2 tomaattia

  • 1 punasipuli

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 10 g oliiviöljyä

  • 2 tl kuivattua oreganoa

  • 1 tl suolaa

  • ½ tl mustapippuria

  • 1 prk (400 g tomaattimurskaa

  • 40 g fetaa

  • uunilohi naisen annos
  • 300 g lohifilettä

  • 1 tl suolaa

  • 1/2 tl sitruunapippuria

  • merisuolaa lohen alle halutessasi

  • miehen annos
  • 570 g perunoita (kiinteä lajike)

  • 600 g kesäkurpitsaa

  • 2 tomaattia

  • 1 punasipuli

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 15 g oliiviöljyä

  • 2 tl kuivattua oreganoa

  • 1 1/2 tl suolaa

  • ½ tl mustapippuria

  • 1 prk (400 g tomaattimurskaa

  • 60 g fetaa

  • uunilohi naisen annos
  • 450 g lohifilettä

  • 1 tl suolaa

  • 1/2 tl sitruunapippuria

  • merisuolaa lohen alle halutessasi

OHJEET

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori tai harjaa perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
  • Viipaloi kesäkurpitsa ja tomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulit. Laita kaikki kasvikset kulhoon. Valuta öljy joukkoon. Lisää oregano, suola ja pippuri. Pyörittele kasviksia, niin että ne maustuvat tasaisesti.
  • Laita puolet tomaattimurskasta uunivuokaan (Ø n. 26 cm). Lado kasvikset päälle ja lisää loppu tomaattimurska.
  • Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 45 minuuttia.
  • Laita lohi uunivuokaan ja mausta suolalla ja sitruunapippurilla.
  • Laita lohi uuniin briamin kanssa ja paista noin 30 minuuttia.
  • Poista folio briamin päältä ja jatka paistamista, kunnes kasvikset ovat pehmeitä, noin 45 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!