Briam ja uunilohi
3
annosta2
hoursBriam on perinteinen kreikkalainen kasvispaistos, jossa kasvikset kypsyvät tomaattimurskassa mausteiden kera
ihanan pehmeiksi.
Briamin kaveriksi paistetaan uunilohta. Voit laittaa lohen alle pedin merisuolasta ja näin nahasta tulee rapeampaa
ja se irtoaa hyvin vuoasta tai leivinpaperista.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINEOSAT
- naisen annos
360 g perunoita (kiinteä lajike)
400 g kesäkurpitsaa
2 tomaattia
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
10 g oliiviöljyä
2 tl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 prk (400 g tomaattimurskaa
40 g fetaa
- uunilohi naisen annos
300 g lohifilettä
1 tl suolaa
1/2 tl sitruunapippuria
merisuolaa lohen alle halutessasi
- miehen annos
570 g perunoita (kiinteä lajike)
600 g kesäkurpitsaa
2 tomaattia
1 punasipuli
4 valkosipulinkynttä
15 g oliiviöljyä
2 tl kuivattua oreganoa
1 1/2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 prk (400 g tomaattimurskaa
60 g fetaa
- uunilohi naisen annos
450 g lohifilettä
1 tl suolaa
1/2 tl sitruunapippuria
merisuolaa lohen alle halutessasi
OHJEET
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori tai harjaa perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
- Viipaloi kesäkurpitsa ja tomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulit. Laita kaikki kasvikset kulhoon. Valuta öljy joukkoon. Lisää oregano, suola ja pippuri. Pyörittele kasviksia, niin että ne maustuvat tasaisesti.
- Laita puolet tomaattimurskasta uunivuokaan (Ø n. 26 cm). Lado kasvikset päälle ja lisää loppu tomaattimurska.
- Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 45 minuuttia.
- Laita lohi uunivuokaan ja mausta suolalla ja sitruunapippurilla.
- Laita lohi uuniin briamin kanssa ja paista noin 30 minuuttia.
- Poista folio briamin päältä ja jatka paistamista, kunnes kasvikset ovat pehmeitä, noin 45 minuuttia.