Broccoliini-piirakka

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

Broccoliini-piirakka on hyvä kahvipöytään tai ihan vaan itselle ateriaksi.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • piirakan pohja naiset
  • 150 g rahkaa

  • 1 ,5 dl pofiberia

  • 1 tl psylliumia

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1 muna

  • Ripaus suolaa

  • 10 g oliivi- tai rypsiöljyä vuoan voiteluun

  • äyte naiset
  • 100 g Kepeä Kadett 5%

  • 60 g juustoraastetta

  • 1 muna

  • 200 g kevyt ranskankerma (12%)

  • mustapippuria

  • 100 g broccoliinia

  • piirakan pohja miehet
  • 250 g rahkaa

  • 2 ,5 dl pofiberia

  • 2 tl psylliumia

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1 muna

  • Ripaus suolaa

  • 15 g oliivi- tai rypsiöljyä vuoan voiteluun

  • äyte miehet
  • 160 g Kepeä Kadett 5%

  • 120 g juustoraastetta

  • 2 munaa

  • 300 g kevyt ranskankerma (12%)

  • mustapippuria

  • 150 g broccoliinia

Ohjeet

  • Valmista ensin piirakan pohja. Yhdistä kuivat aineet, eli pofiber, psyllium, suola ja leivinjauhe. Lisää seokseen rahka ja muna. Nypi käsin tasaiseksi massaksi.
  • Voitele piirakkavuoka. Miesten annoksessa kannattaa käyttää vaikka lasagnevuokaa.
  • Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle tasaiseksi. Nosta taikinaa vähän myös reunoille.
  • Paista pohjaa noin 175 asteessa noin 15 minuuttia.
  • Napsauta broccoliineista mahdolliset kovat tyvet pois ja laita ne kiehumaan veteen hetkeksi (noin 10 minuuttia).
  • Raasta Kadett juusto raasteeksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen (lukuunottamatta broccoliinia).
  • Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Nostele lopuksi broccoliinit piirakan päälle.
  • Paista piirakkaa 175 asteessa noin 35 minuuttia.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa piirakasta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!