Broccoliini-piirakka
Annoksia
4
AnnostaValmistusaika
1
hourBroccoliini-piirakka on hyvä kahvipöytään tai ihan vaan itselle ateriaksi.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- piirakan pohja naiset
150 g rahkaa
1 ,5 dl pofiberia
1 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
1 muna
Ripaus suolaa
10 g oliivi- tai rypsiöljyä vuoan voiteluun
- äyte naiset
100 g Kepeä Kadett 5%
60 g juustoraastetta
1 muna
200 g kevyt ranskankerma (12%)
mustapippuria
100 g broccoliinia
- piirakan pohja miehet
250 g rahkaa
2 ,5 dl pofiberia
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
1 muna
Ripaus suolaa
15 g oliivi- tai rypsiöljyä vuoan voiteluun
- äyte miehet
160 g Kepeä Kadett 5%
120 g juustoraastetta
2 munaa
300 g kevyt ranskankerma (12%)
mustapippuria
150 g broccoliinia
Ohjeet
- Valmista ensin piirakan pohja. Yhdistä kuivat aineet, eli pofiber, psyllium, suola ja leivinjauhe. Lisää seokseen rahka ja muna. Nypi käsin tasaiseksi massaksi.
- Voitele piirakkavuoka. Miesten annoksessa kannattaa käyttää vaikka lasagnevuokaa.
- Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle tasaiseksi. Nosta taikinaa vähän myös reunoille.
- Paista pohjaa noin 175 asteessa noin 15 minuuttia.
- Napsauta broccoliineista mahdolliset kovat tyvet pois ja laita ne kiehumaan veteen hetkeksi (noin 10 minuuttia).
- Raasta Kadett juusto raasteeksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen (lukuunottamatta broccoliinia).
- Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Nostele lopuksi broccoliinit piirakan päälle.
- Paista piirakkaa 175 asteessa noin 35 minuuttia.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa piirakasta.