Caponata ja savukalaa
3
annosta30
minutesCaponataan upotetaan reippaasti kasviksia. Öljy tuo italialaiselle ruoalle täyteläisyyttä ja nostaa kasvisten aromit kunnolla esille.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos caponata
1/2 munakoiso
1/2 kesäkurpitsa
1 paprika
2 tomaattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
400 g yrteillä maustettua tomaattimurskaa
1/2 tl suolaa
1 sitruunan mehu
70 g oliiveja
2 rkltkapriksia
- lisäksi naisen annos
300 g savulohta
- miehen annos caponata
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 paprika
3 tomaattia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
400 g yrteillä maustettua tomaattimurskaa
1/2 tl suolaa
2 sitruunan mehu
100 g oliiveja
3 rkltkapriksia
- lisäksi miehen annos
450 g savulohta
ohjeet
- Huuhtele kasvikset. Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa, paprika ja tomaatit pieniksi kuutioiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä paistokasarissa muutama minuutti. Lisää loput kasvikset. Paista sekoitellen 5–10 minuuttia.
- Sekoita joukkoon tomaattimurska. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Lisää valutetut oliivit ja kaprikset.
- Anna hautua kannen alla hiljalleen poristen 10–15 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
- Syö savukalan kanssa.
- Ps. tässä jää rasvat vähän mataliksi ja voit ottaa jälkkäriksi vaikka palan suklaata.