Ceviche
2
annosta1
hourValmista ceviche vaaleista kaloista, kuten siiasta, kuhasta ja ahvenesta. Kala raakakypsytetään limetinmehulla. Nauti ceviche tuoreeltaan.
Tässä annoksessa on rasvaa niin vähän että voit hyvin keittää cevichen kanssa vaikka uusia perunoita naisen annos kahdelle aterialle on 240 g ja miehen annos 380 g, niin silloin mennään perusateria kakkosen ohjeistuksen mukaan.
Huom! Luonnonkalat tulee pakastaa ennen raakakypsytystä loisriskin vuoksi. Kalan tulee olla pakastuslämpötilassa (-18 C) vähintään yhden vuorokauden ajan. Kasvatettua kalaa, esimerkiksi kasvatettua siikaa, puolestaan ei tarvitse pakastaa ennen raakakypsytystä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
200 g vaaleaa kalaa fileenä (esim. siika, ahven, kuha)
1/2 punasipuli
1/3 punainen chili
2 limettiä
1/2 tl suolaa
1 rkl korianteria hienonnettuna
1 rkl minttua hienonnettuna
10 g oliiviöljyä
1 ruukku salaattia
- miehen annos
300 g vaaleaa kalaa fileenä (esim. siika, ahven, kuha)
1 punasipuli
1/2 punainen chili
2 limettiä
2/3 tl suolaa
1 rkl korianteria hienonnettuna
1 rkl minttua hienonnettuna
15 g oliiviöljyä
1 ruukku salaattia
ohjeet
- Paloittele nahaton kalafilee pieniksi kuutioiksi.
- Kuori ja paloittele punasipuli. Hienonna chili, jätä osa chilistä koristeeksi.
- Purista limeteistä mehu kulhoon. Lisää joukkoon punasipuli, chili, suola, korianteri ja minttu.
- Sekoita marinadi kalapaloihin. Laita kalapalat maustumaan jääkaappiin 1/2–1 tunniksi. Sekoittele välillä.
- Tarkista cevichen suola, lisää tarvittaessa. Valuta joukkoon oliiviöljy. Tarjoile ceviche salaatin kanssa. Kokeile cevicheä myös uusien perunoiden kaverina naisen annos 240 g ja miehen annos 380 g kahdelle aterialle.