Chili sin carne
4
Annosta30
minutesChili sin carne on tex mex ruokien klassikko. Tässä ruokaan käytetään härkäpapurouhetta, joka on hyvä vaihtoehto lihalle.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
100 g härkäpapurouhetta (voit korvata myös 300 g jauhelihaa)
1 sipuli
2 –3 valkosipulinkynttä
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 paprika
1 tlk (390 g) tomaattimurskaa
1 punanen chili
mustapippuria
1 tlk (380 g/230 g) mustapapuja suolaliemessä
2 dl vettä
1/2 tl suolaa
- lisäksi naisen annos
1 kukkakaali
1 dl vettä
suolaa
200 g turkkilaista jogurttia
- miehen annos
170 g härkäpapurouhetta (voit korvata myös 500 g jauhelihaa)
1 sipuli
2 –3 valkosipulinkynttä
15 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 paprika
1 tlk (390 g) tomaattimurskaa
2 punaista chiliä
mustapippuria
1 tlk (380 g/230 g) mustapapuja suolaliemessä
3 dl vettä
1/2 tl suolaa
- lisäksi miehen annos
1 kukkakaali
1 dl vettä
suolaa
300 g turkkilaista jogurttia
Ohjeet
- Paahda öljyssä hienonnettu sipuli, chili ja valkosipulinkynnet sekä kuutioitu paprika. Anna niiden pehmetä pari minuuttia.
- Kaada joukkoon tomaattimurska, valutetut pavut ja vesi.
- Anna hautua noin 5 minuuttia, lisää härkäpapurouhe tai ruskistettu jauheliha. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Anna vielä hautua hetki.
- Huuhtele kukkakaali ja raasta se karkealla terällä hienoksi muruksi tai murusta veitse kärjellä.
- Kiehauta vesi paistinpannulla ja lisää joukkoon kukkakaalimuru. Keitä 1-2 minuuttia, tai kunnes kaikki neste on haihtunut. Mausta suolalla.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa chili sin carnesta, kukkakaaliriisistä ja turkkilaisesta jogurtista.