Chili sin carne

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Chili sin carne on tex mex ruokien klassikko. Tässä ruokaan käytetään härkäpapurouhetta, joka on hyvä vaihtoehto lihalle.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 100 g härkäpapurouhetta (voit korvata myös 300 g jauhelihaa)

  • 1 sipuli

  • 2 –3 valkosipulinkynttä

  • 10 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 paprika

  • 1 tlk (390 g) tomaattimurskaa

  • 1 punanen chili

  • mustapippuria

  • 1 tlk (380 g/230 g) mustapapuja suolaliemessä

  • 2 dl vettä

  • 1/2 tl suolaa

  • lisäksi naisen annos
  • 1 kukkakaali

  • 1 dl vettä

  • suolaa

  • 200 g turkkilaista jogurttia

  • miehen annos
  • 170 g härkäpapurouhetta (voit korvata myös 500 g jauhelihaa)

  • 1 sipuli

  • 2 –3 valkosipulinkynttä

  • 15 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 paprika

  • 1 tlk (390 g) tomaattimurskaa

  • 2 punaista chiliä

  • mustapippuria

  • 1 tlk (380 g/230 g) mustapapuja suolaliemessä

  • 3 dl vettä

  • 1/2 tl suolaa

  • lisäksi miehen annos
  • 1 kukkakaali

  • 1 dl vettä

  • suolaa

  • 300 g turkkilaista jogurttia

Ohjeet

  • Paahda öljyssä hienonnettu sipuli, chili ja valkosipulinkynnet sekä kuutioitu paprika. Anna niiden pehmetä pari minuuttia.
  • Kaada joukkoon tomaattimurska, valutetut pavut ja vesi.
  • Anna hautua noin 5 minuuttia, lisää härkäpapurouhe tai ruskistettu jauheliha. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Anna vielä hautua hetki.
  • Huuhtele kukkakaali ja raasta se karkealla terällä hienoksi muruksi tai murusta veitse kärjellä.
  • Kiehauta vesi paistinpannulla ja lisää joukkoon kukkakaalimuru. Keitä 1-2 minuuttia, tai kunnes kaikki neste on haihtunut. Mausta suolalla.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa chili sin carnesta, kukkakaaliriisistä ja turkkilaisesta jogurtista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!