Fattoush-salaatti kanalla

Annokset

2

annosta
Valmistusaika

45

minutes

Tämä grillattu salaatti on grilliruokien parhaimmistoa. Fattoush-salaatti on Lähi-idän keittiöstä tuttu. Kun grillaat salaattiin tulevat kasvikset, saa ruoka hauskaa lisämakua. Vaihdoimme salaattiin yleensä tulevan leivän kanaan ja näin siinä on myös ravintoarvot kohdillaan. Voit paistaa kasvikset ja kanat tai tofun myös uunissa grillivastuksella tai pyöräyttää ne pannulla.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 1/2 munakoiso

  • 1 punainen paprika

  • 1/2 vihreä paprika

  • 150 g kirsikkatomaatteja

  • 200 g kanafileitä tai tofua

  • suolaa, mustapippuria

  • 5 g öljyä

  • kastike naisen annos
  • 1 valkosipulinkynsi

  • 20 g oliiviöljyä

  • 2 tl sitruunamehua

  • 1 1/2 tl sumakkia

  • 1/2 tl suolaa

  • 2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

  • noin 10 cm:n pala kurkkua

  • päälle naisen annos
  • 40 g fetaa

  • yrttejä ja sumakkia

  • miehen annos
  • 1 munakoiso

  • 1 punainen paprika

  • 1 vihreä paprika

  • 250 g kirsikkatomaatteja

  • 300 g kanafileitä tai tofua

  • suolaa, mustapippuria

  • 10 g öljyä

  • kastike miehen annos
  • 1 valkosipulinkynsi

  • 30 g oliiviöljyä

  • 2 tl sitruunamehua

  • 2 tl sumakkia

  • ¾ tl suolaa

  • 2 –3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

  • noin 15 cm:n pala kurkkua

  • päälle miehen annos
  • 60 g fetaa

  • yrttejä

  • sumakkia

ohjeet

  • Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kulhon pohjalla oliiviöljy, valkosipuli, sitruunamehu, sumakki ja suola.
  • Hienonna minttu. Huuhtele kurkku ja leikkaa ihan pieniksi kuutioiksi.
  • Sekoita kurkku ja minttu kastikkeen joukkoon. Jätä kastike odottamaan.
  • Huuhtele kasvikset. Leikkaa munakoiso kiekoiksi. Ripottele hieman suolaa kiekoille ja jätä hetkeksi tihkumaan. Pyyhi sitten neste talouspaperilla.
  • Poista paprikoista kanta ja siemenet. Leikkaa paprikat muutamaan isoon palaan.
  • Pyöräytä munakoisot, paprikapalat ja kirsikkatomaatit kulhossa, jossa on tilkka öljyä. Mausta pippurilla ja suolalla. Mausta myös kanafileet tai viipaloitu tofu. Muista kuivata tofun pinta talouspaperilla.
  • Kuumenna grilli ja laita ensin munakoisot ja kanat/tofut grillautumaan.
  • Laita hetken päästä grilliin paprikat ja siitä hetken päästä kirsikkatomaatit.
  • Kun kaikki munakoisot ovat pehmeitä ja tummia, ja paprikat ja tomaatit saaneet hyvin väriä sekä kanat tai tofut ovat kypsyneet, nosta ainekset isolle vadille sekaisin. Voit pienentää kananpaloja. Sekoita aineksiin kastike kurkkukuutioineen. Levitä päälle feta ja ripottele pintaan vielä sumakkia.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!