Fenkolikeitto
3
Annosta30
minutesFenkolikeitto on ihanan pehmeä ja täyteläinen keitto. Sen kanssa nautitaan rosmariinilla maustettua kanaa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
2 (n. 800 g) fenkolia
n. 20 cm purjoa (vaalea osa)
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
ripaus mustapippuria
1 dl kasvisrasvasekoitetta 4%
300 g kanan fileesuikaleita tai 240 g Mifu-suikaleita
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria
rosmariinia
- miehen annos
2 isoa (n. 1000 g) fenkolia
n. 30 cm purjoa (vaalea osa)
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
8 dl vettä
1 1/2 kasvisliemikuutioita
ripaus mustapippuria
1 1/2 dl kasvisrasvasekoitetta 4%
450 g kanan fileesuikaleita tai 375 g Mifu-suikaleita
15 g oliivi- tai rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria
rosmariinia
Ohjeet
- Lohko fenkolit neljään osaan ja poista kanta. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo.
- Kuullota fenkolia öljyssä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää purjo ja kuullota vielä 5 minuuttia. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Mausta pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kasvisrasvasekoite ja kuumenna vielä kiehuvaksi. Kuohkeuta valmis keitto sauvasekoittimella.
- Paista kana- tai Mifu-suikaleet öljyssä. Mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinilla.
- Syö tällä aterialla 1/3 keitosta ja kana- tai Mifu-suikaleista.