Fenkolikeitto

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Fenkolikeitto on ihanan pehmeä ja täyteläinen keitto. Sen kanssa nautitaan rosmariinilla maustettua kanaa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 2 (n. 800 g) fenkolia

  • n. 20 cm purjoa (vaalea osa)

  • 20 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 6 dl vettä

  • 1 kasvisliemikuutio

  • ripaus mustapippuria

  • 1 dl kasvisrasvasekoitetta 4%

  • 300 g kanan fileesuikaleita tai 240 g Mifu-suikaleita

  • 10 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • suolaa ja mustapippuria

  • rosmariinia

  • miehen annos
  • 2 isoa (n. 1000 g) fenkolia

  • n. 30 cm purjoa (vaalea osa)

  • 30 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 8 dl vettä

  • 1 1/2 kasvisliemikuutioita

  • ripaus mustapippuria

  • 1 1/2 dl kasvisrasvasekoitetta 4%

  • 450 g kanan fileesuikaleita tai 375 g Mifu-suikaleita

  • 15 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • suolaa ja mustapippuria

  • rosmariinia

Ohjeet

  • Lohko fenkolit neljään osaan ja poista kanta. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo.
  • Kuullota fenkolia öljyssä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää purjo ja kuullota vielä 5 minuuttia. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Mausta pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kasvisrasvasekoite ja kuumenna vielä kiehuvaksi. Kuohkeuta valmis keitto sauvasekoittimella.
  • Paista kana- tai Mifu-suikaleet öljyssä. Mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinilla.
  • Syö tällä aterialla 1/3 keitosta ja kana- tai Mifu-suikaleista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!