Feta-nokkospasta

Annokset

2

annosta
Valmistusaika

20

minutes

Voit valmistaa tämän nopean aterian vaikka urheilun jälkeiseksi tukiateriaksi tai sitten puolittaa pastan määrän ja tehdä tästä nopean ja maukkaan aterian kiireiseen arkeen. Pinaatti ja nokkonen tuo mukanaan runsaasti rautaa ja hyviä hivenaineita.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 100 g tagliatelle-pastaa

  • 100 g babypinaattia

  • 50 g nokkosta ryöpättynä tai 1,5 tl kuivattua nokkosta

  • 200 g salaattijuustoa (rasvaa maks. 7 %)

  • (jos et valmista tukiateriana, puolita pastan määrä ja lisää 1/2 kesäkurpitsa. Leikkaa se kesäkurpitsapastaksi spiraalileikkurilla tai juustohöylällä suikaleiksi)

  • kastike naisen annos
  • 20 g öljyä

  • 4 rkl sitruunamehua

  • 1 valkosipulinkynsi

  • suolaa

  • mustapippuria

  • miehen annos
  • 160 g tagliatelle-pastaa

  • 130 g babypinaattia

  • 50 g nokkosta ryöpättyntä tai 1,5 tl kuivattua nokkosta

  • 300 g salaattijuustoa (rasvaa maks. 7 %)

  • (jos et valmista tukiateriana, puolita pastan määrä ja lisää 1/2 kesäkurpitsa. Leikkaa se kesäkurpitsapastaksi spiraalileikkurilla tai juustohöylällä suikaleiksi)

  • kastike miehen annos
  • 30 g öljyä

  • 6 rkl sitruunamehua

  • 2 valkosipulinkynttä

  • suolaa

  • mustapippuria

ohjeet

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Keitä huuhdeltu nokkonen toisessa kattilassa. Kiehauta runsas kattilallinen vettä ja mausta se suolalla. Kun vesi kiehuu reippaasti, upota nokkoset veteen ja anna niiden kiehahtaa noin 30 sekunnin ajan. Kaada nokkoset siivilään ja pysäytä kypsyminen laskemalla nokkosten päälle kylmää vettä. Näin heleän vihreä väri nokkosista säilyy.
  • Valuta pasta. Lisää pinaatinlehdet (sekä kesäkurpitsa jos et tee tukiateriana) ja murusteltu fetajuusto pastan joukkoon. Lisää vielä keitetty nokkonen.
  • Lisää pastaan öljy ja sitruunamehu. Kuori ja raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Sekoittele hetken aikaa, että pinaatti ja kesäkurpitsa pehmenee.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!