Feta-nokkospasta
2
annosta20
minutesVoit valmistaa tämän nopean aterian vaikka urheilun jälkeiseksi tukiateriaksi tai sitten puolittaa pastan määrän ja tehdä tästä nopean ja maukkaan aterian kiireiseen arkeen. Pinaatti ja nokkonen tuo mukanaan runsaasti rautaa ja hyviä hivenaineita.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
100 g tagliatelle-pastaa
100 g babypinaattia
50 g nokkosta ryöpättynä tai 1,5 tl kuivattua nokkosta
200 g salaattijuustoa (rasvaa maks. 7 %)
(jos et valmista tukiateriana, puolita pastan määrä ja lisää 1/2 kesäkurpitsa. Leikkaa se kesäkurpitsapastaksi spiraalileikkurilla tai juustohöylällä suikaleiksi)
- kastike naisen annos
20 g öljyä
4 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
- miehen annos
160 g tagliatelle-pastaa
130 g babypinaattia
50 g nokkosta ryöpättyntä tai 1,5 tl kuivattua nokkosta
300 g salaattijuustoa (rasvaa maks. 7 %)
(jos et valmista tukiateriana, puolita pastan määrä ja lisää 1/2 kesäkurpitsa. Leikkaa se kesäkurpitsapastaksi spiraalileikkurilla tai juustohöylällä suikaleiksi)
- kastike miehen annos
30 g öljyä
6 rkl sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
ohjeet
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Keitä huuhdeltu nokkonen toisessa kattilassa. Kiehauta runsas kattilallinen vettä ja mausta se suolalla. Kun vesi kiehuu reippaasti, upota nokkoset veteen ja anna niiden kiehahtaa noin 30 sekunnin ajan. Kaada nokkoset siivilään ja pysäytä kypsyminen laskemalla nokkosten päälle kylmää vettä. Näin heleän vihreä väri nokkosista säilyy.
- Valuta pasta. Lisää pinaatinlehdet (sekä kesäkurpitsa jos et tee tukiateriana) ja murusteltu fetajuusto pastan joukkoon. Lisää vielä keitetty nokkonen.
- Lisää pastaan öljy ja sitruunamehu. Kuori ja raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Sekoittele hetken aikaa, että pinaatti ja kesäkurpitsa pehmenee.