Gluteenittomat laskiaispullat
12
pullaa2
hoursToiveresepti! Ihanat laskiaispullat voit valmistaa gluteenittomana ja myös vähän vähemmällä rasvalla. Voit mainiosti korvat voin rypsiöljyllä. Nykyään on saatavilla myös voiaromilla maustettua rypsiöljyä. Väliin laitetaan proteiinirahkaa ja sekä tietenkin vadelmaa.
Pullat on tarkoitettu tietoiseen herkutteluun.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
3 dl mantelimaitoa
1 rkl hunajaa
1 ps (11 g) kuivahiivaa
1/4 tl suolaa
1/2 rkl kardemummaa
1 dl erytritolia
2 kananmunaa
n. 6 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
30 g rypsiöljyä
Pinnalle mantelilastuja
- Väliin**
2 prk vaniljarahkaa tai Skyr air vaniljaa (esim. Valion profeel proteiinirahka tai Skyr air sokeriton vanilja)
sokeroimatonta vadelmasosetta (voit tehdä soseen itse sulattamalla 100 g pakastevadelmia kattilassa ja lisäämällä keittämisen loppuvaiheessa 1 tl ksantaania sekaan)
ohjeet
- Kuumenna maito 42-asteiseksi, sekoita joukkoon hunaja. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola, kardemumma, erytritoli ja kananmuna.
- Lisää vähitellen 3 dl jauhoseosta kierrevatkaimella tai yleiskoneella hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota 10–15 minuuttia.
- Lisää loput jauhot vähän kerrallaan, jätä noin 1/2 dl jauhoja leivontaa varten. Sekoita taikinaan jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa öljy. Vaivaa voimakkaasti yleiskoneella noin 3 minuuttia. Älä kohota taikinaa tässä välissä. Taikina saa olla löysempää kuin tavallinen pullataikina.
- Leivo taikina pitkäksi tangoksi. Käytä apuna jauhoseosta. Leikkaa tanko 12 osaan ja pyörittele palat pikkupulliksi.
- Kohota pullia liinan alla noin puoli tuntia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja.
- Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä. Tarkkaile uunia paistamisen aikana, sillä uuneissa on eroja.
- Halkaise vähän jäähtyneet pullat ja laita väliin vaniljarahkaa ja vadelmasosetta.