Gremolata vihannekset ja kanapihvit
4
annosta30
minutesGremolata on alunperin italialainen raikas mausteseos. Siihen tulee kolme ainesosaa sitruunankuorta, valkosipulia ja persiljaa. Se sopii hyvin moneen maustamiseen, niin lihaan kuin kalaankin.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos gremolata vihannekset
5 porkkanaa
2/3 kesäkurpitsa
20 g öljyä
tilkka vettä
suolaa
rouhittua mustapippuria
- gremolata mausteseos naisen annos
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 dl hienonnettua persiljaa
1 murskattu valkosipulinkynsi
- kanapihvit naisen annos
400 g kanan fileepihvejä tai 400 g tofua
20 g öljyä
suolaa
mustapippuria
rosmariinia
- kastike naisen annos
200 g turkkilaista jogurttia
2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
- miehen annos gremolata vihannekset
7 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
30 g öljyä
tilkka vettä
suolaa
rouhittua mustapippuria
- gremolata mausteseos miehen annos
1 sitruunan raastettu kuori
2/3 dl hienonnettua persiljaa
2 murskattua valkosipulinkynttä
- kanapihvit miehen annos
600 g kanan fileepihvejä tai 600 g tofua
30 g öljyä
suolaa
mustapippuria
rosmariinia
- kastike miehen annos
300 g turkkilaista jogurttia
3 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
ohjeet
- Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuutioi kesäkurpitsa. Ruskista vihannekset rasvassa pannulla. Lisää tilkka vettä ja hauduta pehmeiksi. Kypsymisaika riippuu kuutioiden koosta. Mausta kuutiot.
- Sekoita mausteseoksen ainekset (eli persiljasilppu, raastettu sitruunan kuori ja valkosipuli) ja lisää lämpimien juureksien joukkoon.
- Paista kanapihvit tai viipaloitu tofu (muista kuivata tofuviipaleet talouspaperilla ennen paistamista, näin saat kauniin ruskean pinnan).
- Mausta pihvit tai tofut, suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Voit halutessasi ripotella myös niiden päälle gremolata mausteseosta.
- Sekoita kastikkeen ainekeset.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa kasviksista, pihveistä ja kastikkeesta.