Grillivartaat, marinoitua punasipulia ja paahdettuja tomaatteja marja-aroniahillokkeella
2
Annosta2
hoursGrillattujen vartaiden mehukkuus ja tomaattien raikas makeus korostuvat hyvin marja-aroniahillokkeen kirpeyden, marinoidun punasipulin ja mausteiden tasapainossa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
200 g karjalanpaistilihaa kuutioina tai 200 g tofua
2 rkl soijakastiketta
40 g seesamiöljyä
1 rkl sitruunamehua
3 valkosipulinkynttä
- Marinoitu punasipuli naisen annos
1 pieni punasipuli
1 rkl punaviinietikkaa
20 g oliiviöljyä
½ tl erytritolia
½ tl suolaa
- Paahdetut pikkutomaatit naisen annos
300 g kirsikkatomaatteja
2 valkosipulinkynttä
1/2 punainen chili
20 g oliiviöljyä
tuoretta timjamia
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
ripaus erytritolia
- Marja-aroniahilloke (voidaan korvata myös mustaherukoilla) naisen annos
1 dl marja-aronioita
1 rkl erytritolia
- miehen annos
300 g karjalanpaistilihaa kuutioina tai 300 g tofua
3 rkl soijakastiketta
50 g seesamiöljyä
2 rkl sitruunamehua
4 valkosipulinkynttä
- Marinoitu punasipuli miehen annos
2 punasipulia
2 rkl punaviinietikkaa
30 g oliiviöljyä
½ tl erytritolia
½ tl suolaa
- Paahdetut pikkutomaatit miehen annos
400 g kirsikkatomaatteja
4 valkosipulinkynttä
1/2 punainen chili
30 g oliiviöljyä
tuoretta timjamia
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
ripaus erytritolia
- Marja-aroniahilloke (voidaan korvata myös mustaherukoilla) miehen annos
1 ,5 dl marja-aronioita
1 ,5 rkl erytritolia
Ohjeet
- Sekoita soijakastike, seesamiöljy, sitruunamehu ja pieniksi pilkotut valkosipulinkynnet astiaan ja pyörittele lihat tai kuutioitu tofu marinadissa hyvin. Jätä huoneenlämpöön maustumaan 1-2 tunniksi tai jääkaappiin yön yli.
- Valmista marinoidut sipulit. Sekoita lasipurkkiin tai muuhun astiaan punaviinietikka, oliiviöljy, erytritoli ja suola. Pilko sipulit siivuiksi ja laita marinadin sekaan. Sekoita hyvin ja anna maustua vähintään muutama tunti.
- Esivalmistele tomaatit sekoittamalla puristetut tai silputut valkosipulit, pieniksi paloiksi leikattu chili, oliiviöljy, silputtu timjami, suola, mustapippuri ja erytritoli sekaisin astiassa. Lisää joukkoon kirsikkatomaatit kokonaisina ja anna maustua muutama tunti.
- Valmista marja-aroniahilloke murskaamalla aroniat ja lisäämällä erytritoli. Jos aroniat tuntuvat kovilta, marjoja voi pehmentää kiehauttamalla niitä hetken.
- Ennen paistoa liota puisia grillitikkuja/-vartaita hetki. Pujota lihapalat grillivartaisiin ja paista grillissä tai uunissa grillivastuksella.
- Nosta marinoidut tomaatit grillivuokaan ja kaada astian pohjalle jäänyt marinadi tomaattien päälle. Kuumenna tomaatit grillissä tai uunissa, kunnes ensimmäiset tomaatit hieman halkeilevat.
- Tarjoile liha ja tomaatit marinoitujen sipulien ja marja-aroniahillokkeen kera.
- Syö tällä aterialla puolet.