Grillivartaat, marinoitua punasipulia ja paahdettuja tomaatteja marja-aroniahillokkeella

Annoksia

2

Annosta
Valmistusaika

2

hours 

Grillattujen vartaiden mehukkuus ja tomaattien raikas makeus korostuvat hyvin marja-aroniahillokkeen kirpeyden, marinoidun punasipulin ja mausteiden tasapainossa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 200 g karjalanpaistilihaa kuutioina tai 200 g tofua

  • 2 rkl soijakastiketta

  • 40 g seesamiöljyä

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 3 valkosipulinkynttä

  • Marinoitu punasipuli naisen annos
  • 1 pieni punasipuli

  • 1 rkl punaviinietikkaa

  • 20 g oliiviöljyä

  • ½ tl erytritolia

  • ½ tl suolaa

  • Paahdetut pikkutomaatit naisen annos
  • 300 g kirsikkatomaatteja

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1/2 punainen chili

  • 20 g oliiviöljyä

  • tuoretta timjamia

  • ½ tl suolaa

  • ½ tl mustapippuria

  • ripaus erytritolia

  • Marja-aroniahilloke (voidaan korvata myös mustaherukoilla) naisen annos
  • 1 dl marja-aronioita

  • 1 rkl erytritolia

  • miehen annos
  • 300 g karjalanpaistilihaa kuutioina tai 300 g tofua

  • 3 rkl soijakastiketta

  • 50 g seesamiöljyä

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 4 valkosipulinkynttä

  • Marinoitu punasipuli miehen annos
  • 2 punasipulia

  • 2 rkl punaviinietikkaa

  • 30 g oliiviöljyä

  • ½ tl erytritolia

  • ½ tl suolaa

  • Paahdetut pikkutomaatit miehen annos
  • 400 g kirsikkatomaatteja

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 1/2 punainen chili

  • 30 g oliiviöljyä

  • tuoretta timjamia

  • 1 tl suolaa

  • ½ tl mustapippuria

  • ripaus erytritolia

  • Marja-aroniahilloke (voidaan korvata myös mustaherukoilla) miehen annos
  • 1 ,5 dl marja-aronioita

  • 1 ,5 rkl erytritolia

Ohjeet

  • Sekoita soijakastike, seesamiöljy, sitruunamehu ja pieniksi pilkotut valkosipulinkynnet astiaan ja pyörittele lihat tai kuutioitu tofu marinadissa hyvin. Jätä huoneenlämpöön maustumaan 1-2 tunniksi tai jääkaappiin yön yli.
  • Valmista marinoidut sipulit. Sekoita lasipurkkiin tai muuhun astiaan punaviinietikka, oliiviöljy, erytritoli ja suola. Pilko sipulit siivuiksi ja laita marinadin sekaan. Sekoita hyvin ja anna maustua vähintään muutama tunti.
  • Esivalmistele tomaatit sekoittamalla puristetut tai silputut valkosipulit, pieniksi paloiksi leikattu chili, oliiviöljy, silputtu timjami, suola, mustapippuri ja erytritoli sekaisin astiassa. Lisää joukkoon kirsikkatomaatit kokonaisina ja anna maustua muutama tunti.
  • Valmista marja-aroniahilloke murskaamalla aroniat ja lisäämällä erytritoli. Jos aroniat tuntuvat kovilta, marjoja voi pehmentää kiehauttamalla niitä hetken.
  • Ennen paistoa liota puisia grillitikkuja/-vartaita hetki. Pujota lihapalat grillivartaisiin ja paista grillissä tai uunissa grillivastuksella.
  • Nosta marinoidut tomaatit grillivuokaan ja kaada astian pohjalle jäänyt marinadi tomaattien päälle. Kuumenna tomaatit grillissä tai uunissa, kunnes ensimmäiset tomaatit hieman halkeilevat.
  • Tarjoile liha ja tomaatit marinoitujen sipulien ja marja-aroniahillokkeen kera.
  • Syö tällä aterialla puolet.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!