Kesäkurpitsa-halloumipihvit
4
annosta30
minutesKesäkurpitsa-halloumipihvit saavat ylleen raikkaan limekastikkeen. Pihvit maistuu hyvin heti lämpöisinä tai seuraavana päivänä jääkaappikylminä.
Halloumi toimii sekä proteiinin että rasvan lähteenä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINESOSAT
- naisen annos
1 kesäkurpitsa
200 g halloumijuustoa
4 kananmunaa
½ tl mustapippuria
rypsiöljyä paistamiseen
(psylliumia)
- kastike naisen annos
150 g kreikkalaista jogurttia
1 rkl limetin mehua
½ ruukku tuoretta minttua, hienonnettuna tai 1 tl kuivattua minttua
½ tl mustapippuria
¼ tl suolaa
- lisäksi miehet ja naiset
200 g baby-pinaattia
1 kurkku
- miehen annos
1 kesäkurpitsa
300 g halloumijuustoa
6 kananmunaa
1 tl mustapippuria
rypsiöljyä paistamiseen
(psylliumia)
- kastike miehen annos
300 g kreikkalaista jogurttia
2 rkl limetin mehua
1 ruukku tuoretta minttua, hienonnettuna tai 2 tl kuivattua minttua
1 tl mustapippuria
2/3 tl suolaa
OHJEET
- Tee ensin jogurttikastike. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa noin 15 minuuttia.
- Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi kartioraastimella ja puristele raasteesta ylimääräinen neste pois esim. siivilän läpi.
- Raasta myös halloumi. Lisää raasteet, kananmunat ja mustapippuri kulhoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Voit lisätä ripauksen psylliumia, jos tuntuu että taikina ei pysy kasassa.
- Paista taikinamassasta pieniä pihvejä öljyssä pannulla. Paista pihvejä keskilämmöllä muutama minuutti per puoli.
- Tarjoa kesäkurpitsa-halloumipihvit jogurttikastikkeen kanssa, sekä lisää lautaselle baby-pinaattia ja kurkkua