Hapankaalipiirakat

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

45

minutes

Hapankaalipiirakat ovat ihanan pehmeitä ja muhevia. Voit tehdä myös yhden ison piirakan piirakkavuoassa.

Tämä resepti on tehty peruateria kakkosen periaatteella. Tässä on myös hyvä kevyt piirakkapohja. Huomioi että jos varioit tätä piirakkaa, niin kaikki piirakan rasvanlähteet on pohjassa ja täytteessä on kaikki proteiininlähteet.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • pohja naisen annos
  • 35 g kaurahiutaleita

  • 65 g kaurajauhoa

  • 1/2 tl leivinjauhetta

  • 40 g öljyä

  • 1/2 dl vettä

  • täyte naisen annos
  • 200 g hapankaalia

  • 2 rosmariininoksaa

  • 100 g kevyt juustoa (esim. Polar 10%)

  • ¼ tl mustapippuria

  • ¼ tl suolaa

  • 2 kananmunaa

  • 150 g rahka-jogurttia

  • pohja miehen annos
  • 50 g kaurahiutaleita

  • 110 g kaurajauhoa

  • 1/2 tl leivinjauhetta

  • 60 g öljyä

  • 2/3 dl vettä

  • täyte miehen annos
  • 200 g hapankaalia

  • 3 rosmariininoksaa

  • 200 g kevyt juustoa (esim. Polar 10%)

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 1/2 tl suolaa

  • 3 kananmunaa

  • 250 g rahka-jogurttia

Ohjeet

  • Sekoita kaikki pohjan ainekset sekaisin. Anna taikinan vetäytyä hetki.
  • Pyörittele taikinasta palloja ja painele ne käsissä ohuiksi kiekoiksi. Paina kiekot paperisten muffinivuokien pohjalle ja reunoille. Jos haluat voit tehdä myös yhden isomman piirakan ja taputella taikinan piirakkavuoan pohjalle.
  • Laita kuhunkin ensin hieman juustoa raastettuna ja sitten hapankaalia.
  • Vatkaa munat ja rahka-jogurtti keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita noin 2 ruokalusikallista muna-jogurttia taikinakuppeihin. Lisää pinnalle vielä juustoraastetta.
  • Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Koristele rosmariinin lehdillä.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!