Hapankaalipiirakat
4
annosta45
minutesHapankaalipiirakat ovat ihanan pehmeitä ja muhevia. Voit tehdä myös yhden ison piirakan piirakkavuoassa.
Tämä resepti on tehty peruateria kakkosen periaatteella. Tässä on myös hyvä kevyt piirakkapohja. Huomioi että jos varioit tätä piirakkaa, niin kaikki piirakan rasvanlähteet on pohjassa ja täytteessä on kaikki proteiininlähteet.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- pohja naisen annos
35 g kaurahiutaleita
65 g kaurajauhoa
1/2 tl leivinjauhetta
40 g öljyä
1/2 dl vettä
- täyte naisen annos
200 g hapankaalia
2 rosmariininoksaa
100 g kevyt juustoa (esim. Polar 10%)
¼ tl mustapippuria
¼ tl suolaa
2 kananmunaa
150 g rahka-jogurttia
- pohja miehen annos
50 g kaurahiutaleita
110 g kaurajauhoa
1/2 tl leivinjauhetta
60 g öljyä
2/3 dl vettä
- täyte miehen annos
200 g hapankaalia
3 rosmariininoksaa
200 g kevyt juustoa (esim. Polar 10%)
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
3 kananmunaa
250 g rahka-jogurttia
Ohjeet
- Sekoita kaikki pohjan ainekset sekaisin. Anna taikinan vetäytyä hetki.
- Pyörittele taikinasta palloja ja painele ne käsissä ohuiksi kiekoiksi. Paina kiekot paperisten muffinivuokien pohjalle ja reunoille. Jos haluat voit tehdä myös yhden isomman piirakan ja taputella taikinan piirakkavuoan pohjalle.
- Laita kuhunkin ensin hieman juustoa raastettuna ja sitten hapankaalia.
- Vatkaa munat ja rahka-jogurtti keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita noin 2 ruokalusikallista muna-jogurttia taikinakuppeihin. Lisää pinnalle vielä juustoraastetta.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Koristele rosmariinin lehdillä.