Härkäpapucurry

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

30

minutes
Valmistusaika kuivatuilla härkäpavuilla

10

hours 

Toiveresepti! Härkäpapuruokia on toivottu ja tässä tulee yksi helppo ruoka. Curry on nopea valmistaa jos käytät valmiiksi höyrytettyjä härkäpapuja. Jos taas käytät kuivattuja , muista liottaa pavut huolella.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

AINEOSAT

  • naisen annos
  • 2 punasipulia

  • 2 isoa valkosipulinkynttä

  • 200 g kesäkurpitsaa

  • 10 öljyä

  • 2 rkl currytahnaa

  • 1 tl garam masalaa (mausteseos)

  • 1 ti raastettua inkivääriä

  • 500 g tomaattimurskaa

  • 2 dl kookosmaitoa (rasvaa 8%)

  • 100 g pinaattia tai nokkosta

  • ,5 limen mehu ja kuori

  • 1 tlk (310/265) höyrytettyjä härkäpapuja tai 60 g kuivattua härkäpapua

  • 200 g salaattijuustoa rasvaa max 7%

  • lisäksi
  • 1 (n. 400 g) kukkakaali

  • miehen annos
  • 3 punasipulia

  • 3 isoa valkosipulinkynttä

  • 300 g kesäkurpitsaa

  • 15 g öljyä

  • 2 rkl currytahnaa

  • 2 tl garam masalaa (mausteseos)

  • 2 ti raastettua inkivääriä

  • 800 g tomaattimurskaa

  • 4 dl kookosmaitoa (rasvaa 8%)

  • 150 g pinaattia tai nokkosta

  • 1 limen mehu ja kuori

  • 2 tlk (310/265) höyrytettyjä härkäpapuja tai 120 g kuivattua härkäpapua

  • 250 g salaattijuustoa rasvaa max 7%

OHJEET

  • Jos käytätä kuivattuja härkäpapuja, liota niitä 8 tuntia. Kaada vesi pois, huuhtele pavut huolella ja keitä täysin kypsiksi. Pavut ovat huonosti sulavaa ruokaa, joten voit edistää niiden sulamista vaihtamalla keitinveden 1–2 kertaa. Jos käytät tuoreita papuja, keittäminen riittää. Pienet pavut kypsyvät alle tunnissa, isot noin 90 minuutissa
  • Valmista curry Hienonna sipulit ja valkosipuli. sekä suikaaloi kesäkurpitsa. Kuumenna öljy paksupohjaisen kattilan tai wokkipannun pohjalla. Lisää currytahna, garam masala ja inkivääri. Kuullota kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua. Lisää sipulit ja paista hetki.
  • Lisää tomaattimurska, kesäkurpitsa, kookosmaito, pinaatti ja härkäpavut. Keitä noin 15 min tai kunnes neste on sopivasti haihtunut.
  • Raasta joukkoon limen kuori ja purista mehu. Mausta tarvittaessa suolalla.
  • Lisää päälle salaattijuusto.
  • Höyrytä pilkottu kukkakaali vesihöyryssä.
  • Laita kattilan pohjalle noin 3 cm vettä. Kun vesi alkaa kiehua, aseta lävikkö kasarin päälle. Voit käyttää tarkoitukseen sopivaa höyrykattilaa tai kattilaa ja siivilää. Laita kukkakaalit lävikköön yhdeksi kerrokseksi, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Höyrytys onnistuu, kun vesi ei ole kosketuksissa kasvisten kanssa.
  • Höyrytä kukkakaalia noin 7 minuuttia kunnes kasvikset on pehmenneet.
  • Syö härkäpapucurry kukkakaalin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!