Härkäruukku ja kaalipyree
4
annosta45
minutesHärkäruukku on ihanan pippurinen ja maukas liharuoka. Siihen kuuluu myös rakuuna joka tuo ruokaan omaleimasen makunsa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
400 g naudanlihasuikaleita tai 160 g soijasuikaleita
10 g öljyä
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 lihaliemikuutio
1 1/2 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl sinappia
200 g kermaa (10%)
60 g smetanaa
n. 1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua rakuunaa
2 tl roseepippureita murskattuna
1 tl kuivattua timjamia
suolaa maun mukaan
n. 2 rkl silputtua tuoretta persiljaa
- kaalipyree naisen annos
250 g kukkakaali
150 g parsakaali
ripaus suolaa
persiljaa
10 g öljyä
- miehen annos
600 g naudanlihasuikaleita tai 240 g soijasuikaleita
15 g öljyä
1 sipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä murskattuna
1 lihaliemikuutio
2 dl vettä
1 1/2 rkl soijakastiketta
1 1/2 rkl sinappia
300 g kermaa (10%)
90 g smetanaa
n. 1 1/2 tl rouhittua mustapippuria
2 1/2 tl kuivattua rakuunaa
2 1/2 tl roseepippureita murskattuna
1 1/2 tl kuivattua timjamia
suolaa maun mukaan
n. 3 rkl silputtua tuoretta persiljaa
- kaalipyree miehen annos
300 g kukkakaali
200 g parsakaali
ripaus suolaa
persiljaa
15 g öljyä
ohjeet
- Ruskista lihat ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Tai jos käytät soijasuikaleita liota ne pakkauksen ohjeen mukaan.
- Aloita kastikkeen valmistelu kuullottamalla sipuleita hetki öljyllä. Lisää mausteet, soijakastike, lihaliemikuutio, vesi ja sinappi – sekoita hyvin. Lisää vielä kerma. Keitä hetki kasaan. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Voit lisätä smetanan joko kastikkeeseen tai sitten lisätä lopuksi sen annoksen päälle.
- Lisää ruskistetut lihat / tai liotetut soijasuikaleet joukkoon, anna kiehahtaa hetken ja lisää sen jälkeen persilja.
- Härkäruukkuun sopii myös hillosipulit ja/tai ruskistetut sienet, eli jos niitä löytyy, niin voit lisätä niitä vielä kastikkeeseen.
- Pilko kukka- ja parsakaalit paloiksi. Keitä kaalit pehmeiksi.
- Poista ylimääräinen vesi (voit ottaa keitinveden talteen, jos haluat säätää pyreen sakeutta.)
- Lisää öljy, suola ja persilja. Aja sose tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa härkäruukusta ja kaalipyreestä.