Härkis-kikhernepihvit ja paprika-fetadippi
3
annosta1
hourMaukkaat kasvispihvit valmistuu kikherneistä ja härkiksestä. Niiden seuraksi surautetaan kreikkalainen htipiti paprika-fetadippi.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
140 g härkistä
1 pkt (380/230 g) kikherneitä suolaliemessä
2/3 dl vettä
2 tl psylliumia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
10 g rypsiöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
2/3 tl juustokuminaa
2/3 tl savupaprikajauhetta
1/3 ruukku korianteria
2/3 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
- paprika-fetadippi naisen annos
1 / 2 prk (465 g/350 g) paahdettua säilykepaprikaa
60 g fetajuustoa
1 valkosipulinkynsi
10 g oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
2/3 tl oreganoa
ripaus suolaa
1/3 tl savupaprikajauhetta
ripaus cayennepippuria
1/4 tl mustapippuria
- lisäksi
salaattia, babypinaattia, paprikaa
- miehen annos
250 g härkistä
1 pkt (380/230 g) kikherneitä suolaliemessä
1 dl vettä
3 tl psylliumia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
15 g rypsiöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl juustokuminaa
1 tl savupaprikajauhetta
1/2 ruukku korianteria
1 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
- paprika-fetadippi miehen annos
1 / 2 prk (465 g/350 g) paahdettua säilykepaprikaa
100 g fetajuustoa
1 valkosipulinkynsi
15 g oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
1 tl oreganoa
ripaus suolaa
1/2 tl savupaprikajauhetta
ripaus cayennepippuria
1/4 tl mustapippuria
ohjeet
- Tee ensin dippi. Soseuta monitoimikoneessa tai sauvalsekoittimella valutetut säilykepaprikat, feta, valkosipuli, oliiviöljy ja sitruunanmehu. Mausta oreganolla, suolalla, savupaprikajauheella, cayennepippurilla ja mustapippurilla.
- Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
- Tee seuraavaksi pihvit. Yhdistä härkis ja kikherneet. Jauha hienoksi teho- tai sauvasekoittimella.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä pannussa hetki. Lisää tomaattipyree, juustokumina ja savupaprika. Kuumenna sekoitellen. Lisää seos härkis-kikhernemassaan. Lisää psyllium ja vesi. Hienonna korianteri. Lisää korianteri, suola ja pippuri pihvimassaan ja sekoita.
- Muotoile taikinasta pihvit leivinpaperoidulle pellille. Kannattaa kostuttaa kädet, kun muotoilet pihvit.
- Paista pihvejä 200 asteessa noin 30 minuuttia niin että pinta saa tummaa väriä ja koostumus vähän jämäköityy.
- Syö pihvit salaatin, paprikan sekä paprika-fetadipin kanssa.