Härkis-kikhernepihvit ja paprika-fetadippi

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

1

hour 

Maukkaat kasvispihvit valmistuu kikherneistä ja härkiksestä. Niiden seuraksi surautetaan kreikkalainen htipiti paprika-fetadippi.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 140 g härkistä

  • 1 pkt (380/230 g) kikherneitä suolaliemessä

  • 2/3 dl vettä

  • 2 tl psylliumia

  • 1 sipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 10 g rypsiöljyä

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 2/3 tl juustokuminaa

  • 2/3 tl savupaprikajauhetta

  • 1/3 ruukku korianteria

  • 2/3 tl suolaa

  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria

  • paprika-fetadippi naisen annos
  • 1 / 2 prk (465 g/350 g) paahdettua säilykepaprikaa

  • 60 g fetajuustoa

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 10 g oliiviöljyä

  • 1 rkl sitruunanmehua

  • 2/3 tl oreganoa

  • ripaus suolaa

  • 1/3 tl savupaprikajauhetta

  • ripaus cayennepippuria

  • 1/4 tl mustapippuria

  • lisäksi
  • salaattia, babypinaattia, paprikaa

  • miehen annos
  • 250 g härkistä

  • 1 pkt (380/230 g) kikherneitä suolaliemessä

  • 1 dl vettä

  • 3 tl psylliumia

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 15 g rypsiöljyä

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 1 tl juustokuminaa

  • 1 tl savupaprikajauhetta

  • 1/2 ruukku korianteria

  • 1 tl suolaa

  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria

  • paprika-fetadippi miehen annos
  • 1 / 2 prk (465 g/350 g) paahdettua säilykepaprikaa

  • 100 g fetajuustoa

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 15 g oliiviöljyä

  • 1 rkl sitruunanmehua

  • 1 tl oreganoa

  • ripaus suolaa

  • 1/2 tl savupaprikajauhetta

  • ripaus cayennepippuria

  • 1/4 tl mustapippuria

ohjeet

  • Tee ensin dippi. Soseuta monitoimikoneessa tai sauvalsekoittimella valutetut säilykepaprikat, feta, valkosipuli, oliiviöljy ja sitruunanmehu. Mausta oreganolla, suolalla, savupaprikajauheella, cayennepippurilla ja mustapippurilla.
  • Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
  • Tee seuraavaksi pihvit. Yhdistä härkis ja kikherneet. Jauha hienoksi teho- tai sauvasekoittimella.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä pannussa hetki. Lisää tomaattipyree, juustokumina ja savupaprika. Kuumenna sekoitellen. Lisää seos härkis-kikhernemassaan. Lisää psyllium ja vesi. Hienonna korianteri. Lisää korianteri, suola ja pippuri pihvimassaan ja sekoita.
  • Muotoile taikinasta pihvit leivinpaperoidulle pellille. Kannattaa kostuttaa kädet, kun muotoilet pihvit.
  • Paista pihvejä 200 asteessa noin 30 minuuttia niin että pinta saa tummaa väriä ja koostumus vähän jämäköityy.
  • Syö pihvit salaatin, paprikan sekä paprika-fetadipin kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!