Hasselbackan munakoisot

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

1

hour 

30

minutes

Munakoisot taipuvat myös hasselbackan versioon. Tämä on ihanan täyttävä ja maukas ateria.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • Tomaattikastike naisen annos
  • 1 sipuli

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 10 g oliiviöljyä

  • 300 g jauhelihaa tai 300 g vegejauhista (esim. Pirkka tai Next level)

  • 3 rkl tomaattipyreetä

  • 1 rkl punaviinietikkaa

  • 500 g tomaattimurskaa

  • 500 g paseerattua tomaattia

  • 2 tl basilikaa

  • 1 tl oreganoa

  • 1 tl suolaa

  • 1/4 tl mustapippuria

  • 1/2 -1 sitruunan kuori raastettuna

  • munakoisot naisen annos
  • 2 -3 munakoisoa

  • 1 tl suolaa

  • 40 g parmesaania raastettuna

  • 60 g mozzarellaraastetta

  • 1/4 ruukkua tuoretta basilikaa

  • Tomaattikastike miehen annos
  • 2 sipulia

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 15 g oliiviöljyä

  • 450 g jauhelihaa tai 450 g vegejauhista (esim. Pirkka tai Next level)

  • 3 rkl tomaattipyreetä

  • 1 rkl punaviinietikkaa

  • 500 g tomaattimurskaa

  • 500 g paseerattua tomaattia

  • 3 tl basilikaa

  • 1 1/2 tl oreganoa

  • 1 tl suolaa

  • 2/3 tl mustapippuria

  • 1/2 -1 sitruunan kuori raastettuna

  • munakoisot miehen annos
  • 3 -4 munakoisoa

  • 1 1/3 tl suolaa

  • 50 g parmesaania raastettuna

  • 100 g mozzarellaraastetta

  • 1/4 ruukkua tuoretta basilikaa

ohjeet

  • Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa ja lisää tomaattisose sekä jauheliha tai vegejauhis. Paista niin kauan että jauheliha on ruskistunut.
  • Lisää etikka, tomaattimurska ja paseerattu tomaatti kattilaan. Lisää mausteet.
  • Keitä kastiketta kannen alla 15 minuuttia. Lisää lopuksi sitruunan kuoriraaste.
  • Leivinpaperoi uunivuoka (32 cm x 25 cm). Leikkaa munakoisoista kannat pois. Leikkaa munakoisoihin poikittaisia viiltoja sentin välein siten, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni. Laita munakoisot vuokaan.
  • Mausta munakoisot suolalla. Annostele viiltoihin tomaattikastiketta ja kaada loput kastikkeesta uunivuokaan.
  • Kypsennä munakoisoja uunissa 225 asteessa 35–45 minuuttia, kunnes ne ovat napakan pehmeitä.
  • Sekoita parmesaanijuusto ja mozzarellaraaste keskenään.
  • Ripottele juustoseota munakoisoviiltoihin ja munakoisojen päälle, osan voit laittaa suoraan kastikkeen päälle.
  • Jatka paistamista 20–30 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut. Kokeile munakoisojen kypsyyttä haarukalla. Munakoison tulisi olla pehmeitä pohjaa myöten.
  • Anna munakoisojen jäähtyä 5 minuuttia ja revi päälle tuoretta basilikaa.
  • Syö 1/3 osa munakoisoista ja kastikkeesta tällä aterialla.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!