Hedelmämoussekakku
Aktiivinen valmistusaika
30
minutesKokonaisvalmistusaika
4
hoursTämä ihanan raikas kakku sisältää runsaasti hedelmäistä makua kuohkeassa muodossa.
Koko kakussa on N. 4 naisen TAI 2,5 miehen annosta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- pohja
20 g kookoshiutaleita
40 g cashew-pähkinöitä rouhittuna
30 g kookosöljyä
- täyte
5 liivatelehteä
2 kananmunan valkuaista
200 g rahkaa
1/2 tl vaniljajauhetta
1 dl erytritolia
4 rkl limemehua
1 päärynä
200 g hedelmäistä tai vaniljaproteiinivanukasta (Esim. Ehrmann passionhedelmä vanukas)
- päälle
Koristeeksi esim. päärynää, viinirypäleitä, mintunlehtiä, sitruunaa ja pensasmustikoita
Ohjeet
- Sulata kookosöljy. Sekoita kookosöljyyn cashew-pähkinärouhe ja kookoshiutaleet.
- Taputtele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 20 cm).
- Laita vuoka jääkaappiin.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Kuori ja kuutioi päärynä.
- Vatkaa valkuaisen kovaksi vaahdoksi.
- Sekoita valkuaisvaahtoon vaniljajauhe, erytritoli ja rahka. Lisää vielä päärynäkuutiot.
- Kuumenna limemehu, lisää puristellut liivatelehdet kuumaan mehuun. Älä keitä, vaan anna lehtien liueta mehuun. Anna seoksen jäähtyä hetki.
- Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana ja sekoittele varovasti.
- Ota kakkuvuoka jääkaapista. Lusikoi puolet täytteestä vuokaan. Lisää proteiinivanukas täytteen päälle ja nostele loput täytteestä päällimmäiseksi.
- Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia tai yön yli.
- Koristele kakku hedelmillä, marjoilla ja mintunlehdillä.