Herkkusienet al ajillo ja serranon kinkkua
2
annosta20
minutesKlassinen espanjalainen tapas makean kirpeät valkosipulin-, viinietikan- ja persiljanmakuiset herkkusienet! Nämä nautitaan kinkun, kananmunien ja oliivien kanssa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
200 g tuoreita herkkusieniä
2 valkosipulinkynttä
1 banaanisalottisipuli
3 rkl balsamiviinietikkaa
20 g oliiviöljyä
1 kevätsipuli
3 oksaa lehtipersiljaa
Sormisuolaa, valkopippuria
- lisäksi naisen annos
2 kananmunaa
chilihiutaleita
100 g serranon kinkkua tai 100 g kasvisleikkelettä (esim. Bon soya)
50 g oliiveja
- miehen annos
400 g tuoreita herkkusieniä
3 valkosipulinkynttä
2 banaanisalottisipulia
4 rkl balsamiviinietikkaa
30 g oliiviöljyä
2 kevätsipulia
4 oksaa lehtipersiljaa
Sormisuolaa, valkopippuria
- lisäksi miehen annos
3 kananmunaa
chilihiutaleita
150 g serranon kinkkua tai 150 g kasvisleikkelettä (esim. Bon soya)
80 g oliiveja
ohjeet
- Pese herkkusienet huolellisesti, jos ovat isoja niin leikkaa pienemmiksi paloiksi.
- Hienonna valkosipuli ja leikkaa sipuli viipaleiksi.
- Ruskista herkkusienet kuumassa oliiviöljyssä, kunnes pehmenevät hiukan ja saavat väriä.
- Kaada valkosipuli ja sipuli sekaan ja käännä pannulla.
- Kaada sekaan balsamiviinietikka, vähän kerrallaan, jotta sekoittuu. Mausta valkopippurilla ja sormisuolalla.
- Siirtele herkkusienet pannun sivulle, niin että keskelle jää aukko. Riko kananmunat pannulle. Mausta kananmunat suolalla ja chilihiutaleilla.
- Paista herkkusieniä pannussa, kunnes neste on kiehunut pois ja munat ovat hyytyneet.
- Tarjoilun yhteydessä ripottele päälle hienonnettua kevätsipulia ja lehtipersiljaa.
- Syö yhdessä serranon kinkun ja oliivien kanssa.