Herkkusienet al ajillo ja serranon kinkkua

Annokset

2

annosta
Valmistusaika

20

minutes

Klassinen espanjalainen tapas makean kirpeät valkosipulin-, viinietikan- ja persiljanmakuiset herkkusienet! Nämä nautitaan kinkun, kananmunien ja oliivien kanssa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 200 g tuoreita herkkusieniä

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 banaanisalottisipuli

  • 3 rkl balsamiviinietikkaa

  • 20 g oliiviöljyä

  • 1 kevätsipuli

  • 3 oksaa lehtipersiljaa

  • Sormisuolaa, valkopippuria

  • lisäksi naisen annos
  • 2 kananmunaa

  • chilihiutaleita

  • 100 g serranon kinkkua tai 100 g kasvisleikkelettä (esim. Bon soya)

  • 50 g oliiveja

  • miehen annos
  • 400 g tuoreita herkkusieniä

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 2 banaanisalottisipulia

  • 4 rkl balsamiviinietikkaa

  • 30 g oliiviöljyä

  • 2 kevätsipulia

  • 4 oksaa lehtipersiljaa

  • Sormisuolaa, valkopippuria

  • lisäksi miehen annos
  • 3 kananmunaa

  • chilihiutaleita

  • 150 g serranon kinkkua tai 150 g kasvisleikkelettä (esim. Bon soya)

  • 80 g oliiveja

ohjeet

  • Pese herkkusienet huolellisesti, jos ovat isoja niin leikkaa pienemmiksi paloiksi.
  • Hienonna valkosipuli ja leikkaa sipuli viipaleiksi.
  • Ruskista herkkusienet kuumassa oliiviöljyssä, kunnes pehmenevät hiukan ja saavat väriä.
  • Kaada valkosipuli ja sipuli sekaan ja käännä pannulla.
  • Kaada sekaan balsamiviinietikka, vähän kerrallaan, jotta sekoittuu. Mausta valkopippurilla ja sormisuolalla.
  • Siirtele herkkusienet pannun sivulle, niin että keskelle jää aukko. Riko kananmunat pannulle. Mausta kananmunat suolalla ja chilihiutaleilla.
  • Paista herkkusieniä pannussa, kunnes neste on kiehunut pois ja munat ovat hyytyneet.
  • Tarjoilun yhteydessä ripottele päälle hienonnettua kevätsipulia ja lehtipersiljaa.
  • Syö yhdessä serranon kinkun ja oliivien kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!