Herne-pinaattisalaatti ja kalaa
3
annosta25
minutesHerne-pinaattisalaatti on sitruunaisen raikas, helppo ja kesäinen. Tämä salaatti on saanut inspiraation somessa Michelle Obaman hernesalaatti -nimellä kulkevasta salaatista. Salaatin kanssa paistetaan vaaleaa kalaa, joka sopii hyvin raikkaseen makumaailmaan. Kannattaa katsoa mitä oman kaupan tiskistä löytyy. Jos ei löydy tuoreena, niin myös pakasteena on usein muutakin kuin seitä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- herne-pinaattisalaatti naisen annos
200 g herneitä (1 pakastepussi tai tuoreita herneitä paloista poistettuna)
100 g baby pinaattia
15 senttiä purjoa (vain valkoinen osa)
1 pieni salottisipuli
30 g oliiviöljyä
1 sitruunan kuori (säästä hieman koristeeksi)
1 sitruunan mehu
1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna (säästä muutama pieni lehti koristeeksi)
reilu 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
- kalaa naisen annos
300 g vaaleaa kalaa (esim. siikaa tai kuhaa)
10 g voita
suolaa ja mustapippuria
sitruuna
- herne-pinaattisalaatti miehen annos
400 g herneitä (2 pakastepussia tai tuoreita herneitä paloista poistettuna)
150 g baby pinaattia
20 senttiä purjoa (vain valkoinen osa)
2 pientä salottisipulia
45 g oliiviöljyä
1 sitruunan kuori (säästä hieman koristeeksi)
1 sitruunan mehu
2/3 dl tuoretta minttua hienonnettuna (säästä muutama pieni lehti koristeeksi)
reilu 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
- kalaa miehen annos
450 g vaaleaa kalaa (esim. siikaa tai kuhaa)
20 g voita
suolaa ja mustapippuria
sitruuna
ohjeet
- Sulata herneet joko jääkaapissa tai siivilässä kylmän veden alla tai riivi tuoreet herneet pois paloista.
- Laita puolet herneistä tehosekoittimeen tai sauvasekoittimelle sopivaan kulhoon.
- Lisää tehosekoittimen kulhoon 2/3 osa oliiviöljystä, pinaatti, sitruunan kuoriraaste (voit säästää hieman koristeeksi) sekä sitruunan mehu. Suristele tasaiseksi ja mausta pienellä määrällä suolaa.
- Puolita ja huuhdo purjo. Ravista kuivaksi ja Leikkaa ohuiksi siivuiksi. Voit myös hienontaa purjon pieneksi.
- Kuumenna paistinpannulle öljyä ja kuullota purjoa keskilämmöllä noin 8 minuuttia tai kunnes se on pehmeää.
- Hienonna salottisipuli aivan pieneksi silpuksi.
- Laita kokonaiset herneet kulhoon.
- Lisää herneiden joukkoon salottisipulisilppu, kuullotettu purjo, hienonnettu minttu ja herne-pinaatti-sitruunakastike. Sekoita.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Paista kala voissa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Ennen syömistä purista kalan päälle sitrunaamehua.