Herne-pinaattisalaatti ja kalaa

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

25

minutes

Herne-pinaattisalaatti on sitruunaisen raikas, helppo ja kesäinen. Tämä salaatti on saanut inspiraation somessa Michelle Obaman hernesalaatti -nimellä kulkevasta salaatista. Salaatin kanssa paistetaan vaaleaa kalaa, joka sopii hyvin raikkaseen makumaailmaan. Kannattaa katsoa mitä oman kaupan tiskistä löytyy. Jos ei löydy tuoreena, niin myös pakasteena on usein muutakin kuin seitä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • herne-pinaattisalaatti naisen annos
  • 200 g herneitä (1 pakastepussi tai tuoreita herneitä paloista poistettuna)

  • 100 g baby pinaattia

  • 15 senttiä purjoa (vain valkoinen osa)

  • 1 pieni salottisipuli

  • 30 g oliiviöljyä

  • 1 sitruunan kuori (säästä hieman koristeeksi)

  • 1 sitruunan mehu

  • 1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna (säästä muutama pieni lehti koristeeksi)

  • reilu 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • kalaa naisen annos
  • 300 g vaaleaa kalaa (esim. siikaa tai kuhaa)

  • 10 g voita

  • suolaa ja mustapippuria

  • sitruuna

  • herne-pinaattisalaatti miehen annos
  • 400 g herneitä (2 pakastepussia tai tuoreita herneitä paloista poistettuna)

  • 150 g baby pinaattia

  • 20 senttiä purjoa (vain valkoinen osa)

  • 2 pientä salottisipulia

  • 45 g oliiviöljyä

  • 1 sitruunan kuori (säästä hieman koristeeksi)

  • 1 sitruunan mehu

  • 2/3 dl tuoretta minttua hienonnettuna (säästä muutama pieni lehti koristeeksi)

  • reilu 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • kalaa miehen annos
  • 450 g vaaleaa kalaa (esim. siikaa tai kuhaa)

  • 20 g voita

  • suolaa ja mustapippuria

  • sitruuna

ohjeet

  • Sulata herneet joko jääkaapissa tai siivilässä kylmän veden alla tai riivi tuoreet herneet pois paloista.
  • Laita puolet herneistä tehosekoittimeen tai sauvasekoittimelle sopivaan kulhoon.
  • Lisää tehosekoittimen kulhoon 2/3 osa oliiviöljystä, pinaatti, sitruunan kuoriraaste (voit säästää hieman koristeeksi) sekä sitruunan mehu. Suristele tasaiseksi ja mausta pienellä määrällä suolaa.
  • Puolita ja huuhdo purjo. Ravista kuivaksi ja Leikkaa ohuiksi siivuiksi. Voit myös hienontaa purjon pieneksi.
  • Kuumenna paistinpannulle öljyä ja kuullota purjoa keskilämmöllä noin 8 minuuttia tai kunnes se on pehmeää.
  • Hienonna salottisipuli aivan pieneksi silpuksi.
  • Laita kokonaiset herneet kulhoon.
  • Lisää herneiden joukkoon salottisipulisilppu, kuullotettu purjo, hienonnettu minttu ja herne-pinaatti-sitruunakastike. Sekoita.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Paista kala voissa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Ennen syömistä purista kalan päälle sitrunaamehua.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!