Höyrytetty parsa, hollandaise-kastike ja broilerjauhelihapihvit

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

Höyrytetty parsa ja hollandaise-kastike on klassinen yhdistelmä. Tässä reseptissä hollandaise-kastikkeessa ei tarvitse keltuaisia vatkata vesihauteessa, eli ei ole huolta keltuaisten kokkaroitumisesta. Broilerin jauhelihasta valmistuu maukkaat pihvit helposti.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • broilerjauhelihapihvit naisen annos
  • 300 g broilerin jauhelihaa tai 300 g vegejauhista esim. Pirkka

  • 1/2 dl pofiberia

  • 2/3 dl mantelimaitoa tai vettä

  • 1 kananmuna

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 1 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 1/2 ruukkua persiljaa

  • hollandaisekastike naisen annos
  • 25 g voita

  • 30 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 2 kananmunan keltuaista

  • 1 rkl vettä

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 1/2 - 1 tl suolaa

  • höyrytetyt parsat naisen annos
  • 800 g parsaa

  • suolaa

  • vettä höyrytykseen

  • broilerjauhelihapihvit miehen annos
  • 450 g broilerin jauhelihaa tai 450 g vegejauhista (esim. Pirkka)

  • 2/3 dl pofiberia

  • 1 1/3 dl mantelimaitoa tai vettä

  • 1 kananmuna

  • 1 1/2 tl paprikajauhetta

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 3/4 tl mustapippuria

  • 1/2 ruukkua persiljaa

  • hollandaisekastike miehen annos
  • 50 g voita

  • 45 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 3 kananmunan keltuaista

  • 1 1/2 rkl vettä

  • 1 1/2 rkl sitruunamehua

  • 1/2 - 1 tl suolaa

  • höyrytetyt parsat miehen annos
  • 1 kg parsaa

  • suolaa

  • vettä höyrytykseen

Ohjeet

  • Silppua persilja. Sekoita pofiber ja maito/vesi. Yhdistä kaikki raaka-aineet keskenään.
  • Muotoile kostein käsin massasta pihvejä.
  • Paista pihvejä 200 asteessa noin 25 minuutta, niin että ne ovat saaneet ruskean pinnan.
  • Huuhtele parsat ja katkaise niistä kovat kannat pois. Kiehauta vesi kattilassa ja aseta parsat siivilään poreilevan veden päälle. Höyrytä niin kauan, että ovat pehmenneet. Tässä on aika monen aterian parsat, niin voit halutessasi kypsentää niitä vaikka nyt osan ja vaikka kolmannen aterian kohdalla loput.
  • Sulata voi ja anna sen kiehahtaa. Lisää voin joukkoon öljy. Laita keltuaiset, vesi ja sitruunamehu korkeaan astiaan, johon sauvasekoitin mahtuu tiiviisti. Käynnistä sauvasekoitin kulhossa ja kaada kuuma sula voi ohuena nauhana keltuaisten sekaan. Mausta ja lisää suolaa ja sitruunamehua maun mukaan.
  • Syö tällä aterialla 1/4 pihveistä, parsasta ja kastikkeesta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!