Hummus ja juustosipsejä

Annokset

2

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Helppo hummus on kiva dippi ja lisä monelle aterialle. Hummukseen voi dippailla juustosipsejä. Voit tehdä ne kesäkurpitsan kanssa tai ihan pelkästään juustosta. Kesäkurpitsan kanssa niistä tulee hivenen pehmeämpia ja pelkästä juustosta taas mukavan rapsakoita.

Koko määrä on kaksi naisen annosta tai yksi miehen annos.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • hummus
  • 1 purkki (380 / 230 g) kikherneitä suolaliemessä

  • 40 g vaaleaa tahinia

  • 2 rkl sitruunanmehua

  • 3/4 tl juustokuminajauhetta

  • 1/3 tl suolaa

  • juustosipsit kahdella tapaa
  • 50 g kevyt juustoa (esim. kepeä kadett 5% tai Polar 10%)

  • pätkä kesäkurpitsaa

ohjeet

  • Tee ensin sipsit. Raasta juusto.
  • Viipaloi kesäkurpitsa. Levittele kesäkurpitsat leivinpaperoidulle pellille.
  • Ripottele päälle puolet juustoraasteesta. Voit lisätä halutessasi päälle vaikka ripauksen chiliä.
  • Tee lopusta juustoraasteesta pieniä kasoja leivinpaperille. Paista 200 asteisessa uunisssa noin 15 minuuttia, niin että juusto on sulanut ja vähän ruskistunut. Anna sen jälkeen jäähtyä hetken.
  • Valmista hummus. Kaada kikherneet liemineen astiaan.
  • Lisää tahini mukaan. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Voit toki käyttää myös tehosekoitinta.
  • Sekoita lopuksi sitruunamehu, juustokumina ja suola. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!