Hummus ja juustosipsejä
Annokset
2
annostaValmistusaika
30
minutesHelppo hummus on kiva dippi ja lisä monelle aterialle. Hummukseen voi dippailla juustosipsejä. Voit tehdä ne kesäkurpitsan kanssa tai ihan pelkästään juustosta. Kesäkurpitsan kanssa niistä tulee hivenen pehmeämpia ja pelkästä juustosta taas mukavan rapsakoita.
Koko määrä on kaksi naisen annosta tai yksi miehen annos.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- hummus
1 purkki (380 / 230 g) kikherneitä suolaliemessä
40 g vaaleaa tahinia
2 rkl sitruunanmehua
3/4 tl juustokuminajauhetta
1/3 tl suolaa
- juustosipsit kahdella tapaa
50 g kevyt juustoa (esim. kepeä kadett 5% tai Polar 10%)
pätkä kesäkurpitsaa
ohjeet
- Tee ensin sipsit. Raasta juusto.
- Viipaloi kesäkurpitsa. Levittele kesäkurpitsat leivinpaperoidulle pellille.
- Ripottele päälle puolet juustoraasteesta. Voit lisätä halutessasi päälle vaikka ripauksen chiliä.
- Tee lopusta juustoraasteesta pieniä kasoja leivinpaperille. Paista 200 asteisessa uunisssa noin 15 minuuttia, niin että juusto on sulanut ja vähän ruskistunut. Anna sen jälkeen jäähtyä hetken.
- Valmista hummus. Kaada kikherneet liemineen astiaan.
- Lisää tahini mukaan. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Voit toki käyttää myös tehosekoitinta.
- Sekoita lopuksi sitruunamehu, juustokumina ja suola. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.