Hummuslautanen
4
annosta30
minutesTämä näyttävä ruoka sopii hyvin vaikka juhlakattaukseen. Olemme tässä käyttäneet valmista hummusta, mutta voit halutessasi valmistaa sen myös itse. Ohje löytyy reseptipankista.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
230 g hummusta (esim. Baba foods)
70 g oliiveja
lehtipersiljaa
- marinoidut miniluumutomaatit
300 g miniluumutomaatteja
1 valkosipulinkynsi
1/4 ruukkua (lehti)persiljaa
20 g oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
- tonnikalapyörykät naisen annos
200 g tonnikalaa vedessä
2 kananmunaa
60 g mozzarella-raastetta
1 tl psylliumia
1/2 tl suolaa
1/2 dl tuoretta silputtua ruohosipulia
ripaus mustapippuria
1/2 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl sitruunamehua
- miehen annos
400 g hummusta (esim. Baba foods)
100 g oliiveja
lehtipersiljaa
- marinoidut miniluumutomaatit
400 g miniluumutomaatteja
2 valkosipulinkynttä
1/4 ruukkua (lehti)persiljaa
30 g oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
- tonnikalapyörykät miehen annos
300 g tonnikalaa vedessä
3 kananmunaa
90 g mozzarella-raastetta
1 1/2 tl psylliumia
2/3 tl suolaa
2/3 dl tuoretta silputtua ruohosipulia
ripaus mustapippuria
1 tl raastettua sitruunankuorta
3 rkl sitruunamehua
ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Valmista ensin tonnikalapyörykät. Sekoita kaikki ainekset yhteen haarukalla. Pyörittele taikinasta pullia ja paista uunissa noin 15-20 minuuttia.
- Tee tomaattien marinadi. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet sekä hienonna lehtipersilja. Sekoita valkosipulimurska öljyyn, lisää etikka ja mausteet. Lisää vielä lehtipersilja ja sekoita hyvin. Kaada marinadi tomaattien päälle.
- Kokoa hummuslautanen. Levitä hummusta pohjalle ja lisää muut osat päälle. Viimeistele lehtipersiljalla.