Juuressipsit ja chilidippi

Annokset

2

annosta
Valmistusaika

2

hours 

Juuressispsit voit tehdä itse tai ostaa valmiina. Niitä saa myös suolattomina jos haluat välttää liikaa suolaa.


Chilidippin voit tehdä rapean valkosipuli-chiliöljyn itse tai ostaa valmiina. 


Koko annoksessa on naisen 1 proteiiniannos ja 6 rasva-annosta tai miehen 2/3 proteiiniannosta ja 3 rasva-annosta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • chilidippi

  • 150 g rahkaa

  • 200 g kermaviiliä

  • 1 tl rapeaa valkosipuli-chiliöljyä

  • 1 tl kuivattua korianteria

  • ripaus suolaa

  • juuressipsit
  • 1 pieni palsternakka

  • 2 porkkanaa

  • 1 punajuuri

  • 10 g öljyä

  • ripaus suolaa

Ohjeet

  • Pese ja kuori kasvikset. Leikkaa ne ohuen ohuiksi lastuiksi esimerkiksi juustohöylällä, kuorimaveitsellä tai monitoimikoneella.
  • Laita lastut kulhoon ja kaada öljy päälle. Pyörittele lastuja käsin, jotta öljy leviää niihin tasaisesti.
  • Levitä lastut yhdeksi kerrokseksi leivinpaperoiduille pelleille. Paahda niitä pellillinen kerrallaan 175-asteisessa uunissa, välillä käännellen, kunnes lastut ovat rapeita ja hieman ruskistuneita. Ota rapeiksi kypsyneet lastut pois pelliltä ja jatka pehmeiden lastujen paahtamista kunnes kaikki on rapsakoita.
  • Valmista dippi sekoittamalla ainekset yhteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!