Juuressipsit ja chilidippi
Annokset
2
annostaValmistusaika
2
hoursJuuressispsit voit tehdä itse tai ostaa valmiina. Niitä saa myös suolattomina jos haluat välttää liikaa suolaa.
Chilidippin voit tehdä rapean valkosipuli-chiliöljyn itse tai ostaa valmiina.
Koko annoksessa on naisen 1 proteiiniannos ja 6 rasva-annosta tai miehen 2/3 proteiiniannosta ja 3 rasva-annosta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
chilidippi
150 g rahkaa
200 g kermaviiliä
1 tl rapeaa valkosipuli-chiliöljyä
1 tl kuivattua korianteria
ripaus suolaa
- juuressipsit
1 pieni palsternakka
2 porkkanaa
1 punajuuri
10 g öljyä
ripaus suolaa
Ohjeet
- Pese ja kuori kasvikset. Leikkaa ne ohuen ohuiksi lastuiksi esimerkiksi juustohöylällä, kuorimaveitsellä tai monitoimikoneella.
- Laita lastut kulhoon ja kaada öljy päälle. Pyörittele lastuja käsin, jotta öljy leviää niihin tasaisesti.
- Levitä lastut yhdeksi kerrokseksi leivinpaperoiduille pelleille. Paahda niitä pellillinen kerrallaan 175-asteisessa uunissa, välillä käännellen, kunnes lastut ovat rapeita ja hieman ruskistuneita. Ota rapeiksi kypsyneet lastut pois pelliltä ja jatka pehmeiden lastujen paahtamista kunnes kaikki on rapsakoita.
- Valmista dippi sekoittamalla ainekset yhteen.