Kaali-mustaherukkasalaatti ja grillatut kanankoivet
3
annosta45
minutesYksinkertainen ja raikas salaatti syntyy kaalista, appelsiinista ja mustaherukoista. Kanankoivet saavat päälleen sinappisen marinadin. Hyvää ja terveellistä kesäistä ruokaa!
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- kaali-mustaherukkasalaatti naisen annos
300 g kaalia
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 appelsiini
1 punasipuli
2 dl mustaherukoita (pakaste tai tuore)
1 rkl sitruunamehua
10 g oliiviöljyä
40 g manteleita
- kanankoivet naisen annos
800 g kanankoipia tai 300 g tofua
- marinadi naisen annos
2 rkl sitruunamehua
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 tl dijoninsinappia
1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl timjamia
- kaali-mustaherukkasalaatti miehen annos
400 g kaalia
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 appelsiini
1 punasipuli
3 dl mustaherukoita (pakaste tai tuore)
2 rkl sitruunamehua
15 g oliiviöljyä
60 g manteleita
- kanankoivet miehen annos
1200 g kanankoipia tai 450 g tofua
- marinadi miehen annos
3 rkl sitruunamehua
45 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 1/2 tl dijoninsinappia
1 1/2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 1/2 rkl timjamia
ohjeet
- Valmista ensin marinadi. Sekoita kaikki ainekset yhteen.
- Valuta tai sivele marinadi kanankoipien päälle. Jos käytät tofua, niin viipaloi ja kuivaa tofu talouspaperilla ennen marinointia. Jätä marinoitumaan. Voit tehdä tämän jo vaikka edellisenä iltana.
- Suikaloi kaali ohuen ohueksi ja nosta kulhoon.
- Ripottele joukkoon mausteet ja hakkaa kaalia perunanuijalla hetki, jotta kaali mehustuu.
- Kuori ja leikkaa appelsiinit lohkoiksi. Paloittele lohkot.
- Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi. Lisää appelsiinit ja punasipuli sulaneiden mustaherukoiden kanssa kaalin joukkoon.
- Mausta salaatti sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.
- Grillaa kanankoivet tai tofut kypsiksi tai paista uunissa grillivastuksella 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tofun voit paistaa myös pannulla.
- Syö yhdessä kaalisalaatin kanssa.