Kalkkuna-viikunasalaatti

Annoksia

2

Annosta
Valmistusaika

15

minutes

Viikunan makeus, juuston täyteläisyys ja lihan suolaisuus ovat oiva yhdistelmä. Tähän salaattiin voit myös käyttää joulusta ylijääneen kinkun, kalkkunan tai juhlarullan. Myös etikkapunajuurten lopun voi hyvin upottaa tähän salaattiin.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 1 pussi rucolaa

  • 4 viikunaa (kuivatut käy)

  • 200 g kalkkunaa (esim. valmiiksi paistettua tai filettä tai kinkun loppu) tai 200 g vege-leikkelettä esim. Bon soya tai Muu (tai jos juhlarullasta on jäänyt, niin sitä)

  • 60 g parmesania

  • 100 g punajuurta (jos on jäänyt etikkapunajuuria voit käyttää niitä) tai voit paahtaa uunissa punajuuriviipaleita

  • kastike naisen annos
  • 10 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 2 rkl balsamicoa

  • 1 tl rosmariinia

  • ripaus suolaa ja mustapippuria

  • miehen annos
  • 1 pussi rucolaa

  • 6 viikunaa (kuivatut käy)

  • 300 g kalkkunaa (esim. valmiiksi paistettua tai filettä tai kinkun loppu) tai 200 g vege-leikkelettä esim. Bon soya tai Muu (tai jos juhlarullasta on jäänyt, niin sitä)

  • 90 g parmesania

  • 150 g punajuurta (jos on jäänyt etikkapunajuuria voit käyttää niitä) tai voit paahtaa uunissa punajuuriviipaleita

  • kastike miehen annos
  • 15 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 3 rkl balsamicoa

  • 1 tl rosmariinia

  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Ohjeet

  • Jos käytät raakaa punajuurta, kuori ja viipaloi se ohuiksi siivuiksi. Levittele siivut leivinpaperoidulle pellille. Ripottele pintaan vähän suolaa ja mustapippuria sekä pieni sipaisu öljyä. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia niin että palat ovat kypsyneet.
  • Jos käytät raakoja kalkkunafileitä voit paistaa ne uunissa tai pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Huuhdo ja valuta rucola. Viipaloi viikunat.
  • Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
  • Varaa salaatille suuri pyöreä vati.
  • Asettele rucola vadin pohjalle. Laita punajuuret rucolan päälle. Lisää kalkkunan/kinkun/leikkeleen palat tasaisesti salaatin päälle. Lisää viikunansiivut päälle ja vuole parmesanista lastuja päällimmäiseksi.
  • Syö tällä aterialla puolet salaatista ja kastikkeesta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!