Kana-kasvispelti eli hävikkipelti
4
annosta30
minutesPeltiruokiin on helppo laittaa kasviksia mitä on jäänyt yli edellisistä resepteistä. Tähän voit siis upottaa melkein mitä vaan jääkaapin kasvislaatikkoon jääneitä kasviksia.
Proteiininlähteeksi voit myös käyttää muuta lihaa tai vaikka kananmunia jotka rikot pellille. Voit myös tehdä niin, että jos sinulla on jäänyt esim. yli 200 g jauhelihaa niin nainen voi lisätä 4 ja mies 6 kananmunaa jauhelihan kaveriksi. Tai sitten voit korvata osan proteiinista kevyt juustolla (rasvaa alle 17%) 50 g juustoa vastaa 100 g lihaa. Voit ripotella juuston kasvisten päälle.
Jos hävikkikasviksia ei ole, niin olen laittanut tähän mitä itse käytin reseptissä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
1 tomaatti
1 sipuli
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
400 g kanafileitä tai 400 g tofua
20 g öljyä
2 tl yrttejä tai yrttiseosta (esim. provencen yrtit sopii hyvin tai basilika, persilja, oregano tai meirami)
1 tl suolaa
1/2 tl chilihiutaleita
Päälle 120 g juustoa (voi olla jääkaappiin jääneitä juustoja itse käytin Aura-juustoa) tai vaihtoehtoisesti voit käyttää myös kastikkeeksi smetanaa tai ranskankermaa 120 g
Voit ripotella päälle myös jääkaappiin jääneitä tuoreita yrttejä (esim. persiljaa, korianteria tai basilikaa)
- miehen annos
2 tomaattia
1 sipuli
2 kesäkurpitsaa
1 munakoiso
600 g kanafileitä tai 600 g tofua
30 g öljyä
3 tl yrttejä tai yrttiseosta (esim. provencen yrtit sopii hyvin tai basilika, persilja, oregano tai meirami)
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl chilihiutaleita
Päälle 180 g juustoa (voi olla jääkaappiin jääneitä juustoa itse käytin Aura-juustoa) tai vaihtoehtoisesti voit käyttää myös kastikkeeksi smetanaa tai ranskankermaa 180 g
Voit ripotella päälle myös jääkaappiin jääneitä tuoreita yrttejä (esim. persiljaa, korianteria tai basilikaa)
ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Kuori ja viipaloi sipulit. Pilko kasvikset.
- Levittele leivinpaproidulle pellille pilkkomasi kasvikset. Lisää kanafileet tai viipaloitu (muista kuivata viipaleet talouspaperilla) tofu. tai muu valitsemasi proteiininlähde
- Ripottele päälle mausteet ja öljy.
- Laita uuniin paistumaan. Paista noin 20 minuuttia, kunnes liha on kypsaa ja kasvikset pehmenneet. Jos kasviksissa on porkkanaa, palsternakkaa tai raakaaa punajuurta, voi kasvisten kypsyminen ottaa pitempään.
- Jos juustona on kova juusto esim, edamia, goudaa tms. niin voit lisätä sen paiston loppuvaiheessa että juusto vähän sulaa. Pehmeät juustot voit ripotella päälle paistamisen jälkee, kuin myös jos käytät smetanaa tai ranskankermaa kastikkeena. Lopuksi voit viiimeistellä ruoan tuoreilla yrteillä jos niitä sattuu sinulla olemaan.