Kanapullat ja paistettua bataattia
3
Annosta45
minutes
Yksinkertaisista raaka-aineista syntyy helppo ja nopeatekoinen arkiruoka. Tätä ateriaa voit käyttää tukiateriana tai sitten valmistaa sen ilman hiilihydraattia. Valitse siis valmistatko bataattia vai paistettuja kasviksia.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos kanapullat
250 g kanan jauhelihaa tai 250 g vegejauhista
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl chilihiutaleita
1 tl valkosipulijauhetta
1/2 dl tuoretta persiljasilppua
10 g ruokaöljyä
- paistettu bataatti naisen annos (jos syöt hiilihydraattia)
570 g bataattia
1 sipuli
1/2 tl suolaa
20 g ruokaöljyä
- paistetut kasvikset naisen annos ( jos et syö hiilihydraattia)
300 g porkkanaa
2 sipulia
150 g kukkakaalia
1/2 tl suolaa
40 g ruokaöljyä
- miehen annos kanapullat
450 g kanan jauhelihaa tai 450 g vegejauhista
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl chilihiutaleita
1 tl valkosipulijauhetta
1 dl tuoretta persiljasilppua
10 g ruokaöljyä
- paistettu bataatti miehen annos (jos syöt hiilihydraattia)
900 g bataattia
1 sipuli
1 tl suolaa
30 g ruokaöljyä
- kasvikset miehen annos (jos et syö hiilihydraattia)
400 g porkkanaa
2 sipulia
200 g kukkakaalia
1 tl suolaa
60 g ruokaöljyä
Ohjeet
- Sekoita keskenään kanan jauheliha, kananmuna, suola, chilihiutaleet, valkosipulijauhe, persilja ja 10/15 g ruokaöljyä. Muotoile leivinpaperilla päällystetylle pellille seoksesta pihvejä ja paista uunissa 215 asteessa noin 25 minuuttia.
- Kuori bataatti tai porkkanat ja suikaloi siitä kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Leikkaa kukkakaali pieniksi paloiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Paista pannulla öljyssä noin 5-10 minuuttia, kunnes kasvikset saavat väriä. Lisää lopuksi joukkoon suola.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa kanapullista ja bataatista tai vihanneksista.