Kanavartaat ja romesco-kastike

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Ihana romesco-kastike kruunaa nämä kanavartaat.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 400 g kanafileitä tai 320 g Mifu-suikaleita

  • marinadi naisen annos
  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1/2 tl suolaa

  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä

  • 1/2 tl rosmariinia

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 20 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 rkl valkoviinietikkaa

  • 1 rkl sitruunamehua

  • romesco-kastike naisen annos
  • 1 suippopaprika

  • 100 g (1 rs) kirsikkatomaatteja

  • 60 g kuorittuja manteleita

  • 10 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 kpl valkosipulinkynsi

  • 1 rkl valkoviinietikkaa

  • 1/4 tl paprikajauhetta (jos sinulla on, voit käyttää myös savustettua paprikajauhetta)

  • 1/4 tl cayennepippuria

  • 1/4 tl suolaa

  • miehen annos
  • 600 g kanafileitä tai 500 g Mifu-suikaleita

  • marinadi miehen annos
  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1/2 tl suolaa

  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä

  • 1 tl rosmariinia

  • 1 tl mustapippuria

  • 30 g öljyä

  • 1 1/2 rkl valkoviinietikkaa

  • 1 1/2 rkl sitruunamehua

  • romesco-kastike miehen annos
  • 2 suippopaprikaa

  • 150 g kirsikkatomaatteja

  • 90 g kuorittuja manteleita

  • 15 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 2 kpl valkosipulinkynsi

  • 1 1/2 rkl valkoviinietikkaa

  • 1/2 tl paprikajauhetta (jos sinulla on, voit käyttää myös savustettua paprikajauhetta)

  • 1/2 tl cayennepippuria

  • 1/2 tl suolaa

  • padron-paprikat lisuke
  • 400 g padron-paprikoita

  • 2 rkl oliivi-tai rypsiöljyä

  • 1 tl suolaa

  • 1 kurkku

  • muuta vihannesta halutessasi

Ohjeet

  • Tee ensin marinadi. Plko valkosipuli pieneksi ja yhdistä kaikki manrinadin ainekset kulhossa. Kuutioi kanafileet. Lisää kanapalat marinadin joukkoon ja pyörittele paloja marinadissa.
  • Huuhtele romescoon tulevat kasvikset. Halkaise suippopaprikat, poista kannat ja siemenet. Laita paprikat kuoripuoli ylöspäin leivinpaperille pellille. Lisää tomaatit ja mantelit toiselle reunalle. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes mantelit ovat kullankeltaisia. Tarkkaile paahtumista. Ota mantelit lautaselle ja paahda kasviksia vielä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä haaleiksi.Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.
  • Pujota kanapalat vartaisiin ja grillaa epäsuoralla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä käännellen tai paista uunissa grillivastuksen alla.
  • Huuhtele padronit ja kuivaa ne huolellisesti, ettei öljy räisky paistettaessa. Paista padroneita öljyssä pannulla tai muurikassa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja paahtuneita. Siirrä paprikat kulhoon ja mausta suolalla.
  • Leikkaa kurkku paloiksi.
  • Syö tällä aterialla 1/4 vartaista, romesco-kastikkeesta, padroneista ja kurkusta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!