Kanavartaat ja romesco-kastike
4
Annosta30
minutesIhana romesco-kastike kruunaa nämä kanavartaat.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
400 g kanafileitä tai 320 g Mifu-suikaleita
- marinadi naisen annos
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl suolaa
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1/2 tl rosmariinia
1/2 tl mustapippuria
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
- romesco-kastike naisen annos
1 suippopaprika
100 g (1 rs) kirsikkatomaatteja
60 g kuorittuja manteleita
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 kpl valkosipulinkynsi
1 rkl valkoviinietikkaa
1/4 tl paprikajauhetta (jos sinulla on, voit käyttää myös savustettua paprikajauhetta)
1/4 tl cayennepippuria
1/4 tl suolaa
- miehen annos
600 g kanafileitä tai 500 g Mifu-suikaleita
- marinadi miehen annos
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl suolaa
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl rosmariinia
1 tl mustapippuria
30 g öljyä
1 1/2 rkl valkoviinietikkaa
1 1/2 rkl sitruunamehua
- romesco-kastike miehen annos
2 suippopaprikaa
150 g kirsikkatomaatteja
90 g kuorittuja manteleita
15 g oliivi- tai rypsiöljyä
2 kpl valkosipulinkynsi
1 1/2 rkl valkoviinietikkaa
1/2 tl paprikajauhetta (jos sinulla on, voit käyttää myös savustettua paprikajauhetta)
1/2 tl cayennepippuria
1/2 tl suolaa
- padron-paprikat lisuke
400 g padron-paprikoita
2 rkl oliivi-tai rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 kurkku
muuta vihannesta halutessasi
Ohjeet
- Tee ensin marinadi. Plko valkosipuli pieneksi ja yhdistä kaikki manrinadin ainekset kulhossa. Kuutioi kanafileet. Lisää kanapalat marinadin joukkoon ja pyörittele paloja marinadissa.
- Huuhtele romescoon tulevat kasvikset. Halkaise suippopaprikat, poista kannat ja siemenet. Laita paprikat kuoripuoli ylöspäin leivinpaperille pellille. Lisää tomaatit ja mantelit toiselle reunalle. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes mantelit ovat kullankeltaisia. Tarkkaile paahtumista. Ota mantelit lautaselle ja paahda kasviksia vielä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä haaleiksi.Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.
- Pujota kanapalat vartaisiin ja grillaa epäsuoralla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä käännellen tai paista uunissa grillivastuksen alla.
- Huuhtele padronit ja kuivaa ne huolellisesti, ettei öljy räisky paistettaessa. Paista padroneita öljyssä pannulla tai muurikassa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja paahtuneita. Siirrä paprikat kulhoon ja mausta suolalla.
- Leikkaa kurkku paloiksi.
- Syö tällä aterialla 1/4 vartaista, romesco-kastikkeesta, padroneista ja kurkusta.