Kasvispaimenpiiras

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

1

hour 

30

minutes

Perunamuusilla kuorrutettu paimenen piiras eli shepherd's pie on herkullisen täyttävä arkiruoka jonka juuret on Englannissa. Tämä on perusateria 2 eli energiaa otetaan hiilihydraateista eli perunasta ja rasvaa on vähemmän energianlähteenä. Laatikko on myös vegaaninen kun teet sen vegejauhiksesta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • äyte naisen annos
  • 50 g purjoa

  • 1 kpl valkosipulinkynsi

  • 1 porkkana

  • 1/3 osa kukkakaalia

  • 70 g punaisia linssejä (kuivattuja)

  • 10 g öljyä

  • 1 tl kurkumaa

  • 1 tl garam masala -mausteseosta

  • 300 g vegejauhista (esim. Pirkka tai Next level) tai 300 g jauhelihaa

  • 400 g tomaattimurskaa

  • 1 - 2 dl vettä

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria rouhittuna

  • kuorrute naisen annos
  • 400 g muusiperunaa

  • 2 dl mantelimaitoa tai keitinvettä

  • 1 dl vettä

  • 20 g öljyä

  • 1 tl suolaa

  • äyte miehen annos
  • 70 g purjoa

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 porkkanaa

  • 1/3 osa kukkakaalia

  • 120 g punaisia linssejä (kuivattuja)

  • 15 g öljyä

  • 1 1/2 tl kurkumaa

  • 1 1/2 tl garam masala -mausteseosta

  • 450 g vegejauhista (esim. Pirkka tai Next level) tai 450 g jauhelihaa

  • 600 g tomaattimurskaa

  • 2 -3 dl vettä

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl mustapippuria rouhittuna

  • kuorrute miehen annos
  • 600 g muusiperunaa

  • 3 dl mantelimaitoa tai keitinvettä

  • 1 1/2 dl vettä

  • 30 g öljyä

  • 1 tl suolaa

ohjeet

  • Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Kaada keitinvesi talteen ja muussaa perunat. Lisää keitinvettä tai mantelimaitoa pienissä erissä, niin että muusi on sopivan paksuista. Lisää suola ja öljy.
  • Perunoiden kiehueassa halkaise ja huuhtele purjo. Hienonna purjo ja valkosipulinkynsi. Pese ja kuori porkkana. Paloittele porkkana ja kukkakaali pieniksi suupaloiksi. Huuhtele ja valuta linssit.
  • Kuumenna öljy, kurkuma ja garam masala kattilassa. Lisää hienonnetut sipulit. Sekoita hetki. Lisää vegejauhis tai jauheliha.
  • Lisää paloitellut kasvikset ja linssit. Kääntele muutama minuutti.
  • Lisää tomaattimurska, 1 dl vettä ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia. Lisää kattilaan tarvittaessa vettä puolen desin erissä.
  • Jaa täyte uunivuoan pohjalle ja levitä päälle perunamuusi. Kypsennä paimenenpiirasta 200-asteisen uunin keskitasossa noin 20 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!