Katkarapu-lohikeitto
4
annosta30
minutesKatkarapu-lohikeitto on helppo arkiruoka, joka syntyy käden käänteessä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
0,5 paprikaa
10 g oliiviöljyä
0,5 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
400 g paseerattua tomaattia
1 -2 dl vettä
300 g kukkakaalia
200 g katkarapuja
200 g lohikuutioita
1 tl suolaa
1 rkl punaviinietikkaa
100 g fetajuustoa
Päälle tuoretta persiljaa hienonnettuna
- miehen annos
4 valkosipulinkynttä
2 sipulia
0,5 paprikaa
15 g oliiviöljyä
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
600 g paseerattua tomaattia
1 -2 dl vettä
500 g kukkakaalia
300 g katkarapuja
300 g lohikuutioita
1 tl suolaa
2 rkl punaviinietikkaa
150 g fetajuustoa
Päälle tuoretta persiljaa hienonnettuna
Directions
- Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet sekä sipuli pieniksi paloiksi. Kuutioi paprika. Paista sipuleita ja paprikaa hetki kattilassa oliiviöljyssä.
- Kaada paseerattu tomaatti ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää etikka, paloitellut kukkakaalit, suola ja mausteet. Keitä noin 5 minuuttia.
- Lisää jäiset katkaravut ja lohikuutiot. Hauduta kannella peitettynä 10 minuuttia.
- Sekoita joukkoon lopuksi pieniksi kuutioiksi paloiteltu tai murustettu feta. Lisää lautaselle juuri ennen tarjoilua hienonnettu persilja.