Kauralettu
Annokset
1
annosValmistusaika
20
minutesKaura antaa letulle mukavan rakenteen ja on hyvä aamun aloitus. Letun kanssa syödään marjasurvosta joka maustetaan vaniljalla.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
25 g kaurajauhoja
1 tl psylliumia
1 dl mantelimaitoa (sokeriton)
2 kananmunaa
ripaus suolaa ja kardemummaa
10 g rypsiöljyä
- päälle naisen annos
100 g marjasekoitusta
1 rkl vettä
ripaus vaniljajauhetta
- miehen annos
40 g kaurajauhoja
1 1/2 tl psylliumia
1 1/2 dl mantelimaitoa (sokeriton)
3 kananmunaa
ripaus suolaa ja kardemummaa
15 g rypsiöljyä
- päälle miehen annos
150 g marjasekoitusta
1 rkl vettä
ripaus vaniljajauhetta
ohjeet
- Sekoita kaurajauhot, psyllium ja ripaus suolaa sekä kardemummaa keskenään.
- Sekoita joukkoon mantelimaito. Riko kulhoon kananmunat ja sekoita hyvin.
- Anna taikinan turvota hetki.
- Laita marjat ja vesi kattilaan, lämmitä hetki (jos marjat ovat jäisiä niin anna niiden sulaa).
- Lisää marjojen joukkoon vähän vaniljajauhetta. Kun marjat ovat rikkoutuneet, ota kattila liedeltä.
- Paista lettu öljyssä molemmin puolin. Syö marjojen kanssa.