Keltajuuri-aurajuustokiusaus
3
Annosta20
minutes1
hour20
minutesKeltajuuri on ihanan maukas juures. Se on melkein kuin punajuuri, mutta ei sotke yhtä paljon. Tässä kiusauksessa on runsaasti keltajuurta ja makua. Jos et löydä kaupastasi keltajuurta voit korvata sen hyvin punajuurella tai raitajuurella.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
400 g keltajuuria tai punajuuria tai raitajuuria
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
200 g naudan jauhelihaa tai 80 g soijarouhetta
1/2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 1/2 tl timjamia
2 kananmunaa
3 dl mantelimaitoa (sokeroimaton)
90 g sinihomejuustoa (esim. Aura)
- miehen annos
500 g keltajuuria
2 sipulia
2 valkosipulinkynsiä
300 g naudan jauhelihaa tai 120 g soijarouhetta
1/2 tl mustapippuria
1 1/2 tl suolaa
2 tl timjamia
3 kananmunaa
5 dl mantelimaitoa (sokeroimaton)
180 g sinihomejuustoa (esim. Aura)
Ohjeet
- Pese, kuori ja raasta keltajuuret karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi.
- Ruskista jauheliha paistinpannulla tai turvota soijarouhe. Pyöräytä myös soijarouhe pannulla. Lisää sipulit ja mausteet paistamisen loppupuolella ja paista vielä hetki sekoittaen.
- Vatkaa kulhossa kananmunat ja maito. Kaada seos tasaisesti vuokaan.
- Murusta juusto pinnalle.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti.