Keltajuuri-aurajuustokiusaus

Annoksia

3

Annosta
Aktiivinen valmistusaika

20

minutes
Kokonaisvalmistusaika

1

hour 

20

minutes

Keltajuuri on ihanan maukas juures. Se on melkein kuin punajuuri, mutta ei sotke yhtä paljon. Tässä kiusauksessa on runsaasti keltajuurta ja makua. Jos et löydä kaupastasi keltajuurta voit korvata sen hyvin punajuurella tai raitajuurella.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 400 g keltajuuria tai punajuuria tai raitajuuria

  • 1 sipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 200 g naudan jauhelihaa tai 80 g soijarouhetta

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 1 tl suolaa

  • 1 1/2 tl timjamia

  • 2 kananmunaa

  • 3 dl mantelimaitoa (sokeroimaton)

  • 90 g sinihomejuustoa (esim. Aura)

  • miehen annos
  • 500 g keltajuuria

  • 2 sipulia

  • 2 valkosipulinkynsiä

  • 300 g naudan jauhelihaa tai 120 g soijarouhetta

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 2 tl timjamia

  • 3 kananmunaa

  • 5 dl mantelimaitoa (sokeroimaton)

  • 180 g sinihomejuustoa (esim. Aura)

Ohjeet

  • Pese, kuori ja raasta keltajuuret karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi.
  • Ruskista jauheliha paistinpannulla tai turvota soijarouhe. Pyöräytä myös soijarouhe pannulla. Lisää sipulit ja mausteet paistamisen loppupuolella ja paista vielä hetki sekoittaen.
  • Vatkaa kulhossa kananmunat ja maito. Kaada seos tasaisesti vuokaan.
  • Murusta juusto pinnalle.
  • Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!