Kevätkeitto ja hestonin kananmunat
3
Annosta45
minutesTiesitkö että retiiseistä voit hyvin käyttää myös naatit? Tässä ihanan värikkäässä kevätkeitossa retiisit keitetään naatteineen, sitä maustaa ihana minttu ja sitruuna. Tämä on kuin kevät-lautasella.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
6 kananmunaa
2 valkosipulinkynttä
1 nippu (n. 150 g) retiisejä naatteineen
1 nippu (250 g) parsaa
1 porkkana
1 ps (150 g) sokeriherneitä
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1/2 sitruunan kuori ja mehu
1 ruukku minttua
40 g seesaminsiemeniä
suolaa
- miehen annos
9 kananmunaa
2 valkosipulinkynttä
1 nippu (n. 150 g) retiisejä naatteineen
1 nippu (250 g) parsaa
2 porkkanaa
1 ps (150 g) sokeriherneitä
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1/2 sitruunan kuori ja mehu
1 ruukku minttua
60 g seesaminsiemeniä
suolaa
Ohjeet
- Keitä kananmunat Heston Blumenthalin tapaan: Laita kananmunat kattilaan ja kaada niiden päälle kylmää vettä niin, että ne juuri peittyvät. Nosta kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu, siirrä kattila pois liedeltä, peitä se kannella ja anna munien olla vedessä 6 minuuttia. Jälkilämpö kypsentää kananmunan hellästi. Huuhtele kananmunat kylmän veden alla.
- Kuori ja hienonna valkosipulit. Viipaloi retiisit ja huuhtele ja hienonna naatit. Katkaise parsoista pois kovat tyvet ja leikkaa parsat suu-paloiksi. Kuori porkkana ja viipaloi se ohuiksi kiekoiksi. Viipaloi sokeri-herneet.
- Kuumenna öljy kattilassa. Paista valkosipulia 30 sekuntia. Lisää retiisit, parsat ja porkkanat ja paista 2 minuuttia. Lisää vesi, sekä liemikuutio ja keitä 10 minuuttia. Lisää retiisin naatit ja herneet ja keitä vielä 2 minuuttia.
- Raasta sitruunan kuori ja purista mehu keittoon.
- Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
- Hienonna minttu ja sekoita keittoon. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa keitosta. Naiset kahden ja miehet kolmen kananmunan kanssa.