Kevätsipulikeitto
Annokset
4
annostaValmistusaika
30
minutesSamettinen ja täyteläinen kevätsipulikeitto on lämmittävä lounas. Tämä resepti on tehty perusateria kakkosen periaatteiden mukaan.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
360 g perunaa (jauhoisia)
1/2 kukkakaali
1 sipuli
8 dl kasvislientä
80 g Koskenlaskija ruoka & dippi
1/2 tl mustapippuria
100 g kevätsipulia
1 tl provencale mausteseosta
- päälle naisen annos
375 g raejuustoa
- miehen annos
570 g perunaa (jauhoisia)
2/3 kukkakaali
1 sipuli
8 dl kasvislientä
120 g Koskenlaskija ruoka & dippi
1/2 tl mustapippuria
150 g kevätsipulia
1 1/2 tl provencale mausteseosta
- päälle miehen annos
600 g raejuustoa
ohjeet
- Pese, kuori ja paloittele perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele kukkakaali. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää perunat, kukkakaali ja sipulit.
- Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää Koskenlaskija ja mausteet.
- Huuhdo ja hienonna kevätsipulit.
- Säästä vähän kevätsipulia viimeistelyyn ja kumoa loput keittoon.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella varovasti surautellen, ettei keitto liisteröidy.
- Syö keitto raejuuston kanssa.