Klassinen kanakeitto
Annokset
4
annostaValmistusaika
3
hoursKlassinen kanakeitto saa makunsa itse keitetystä kanaliemestä sekä ihanista kasviksista. Tämä konstailematon keitto kruunataan nokareella ranskankermaa.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
1,2 kg kanankoipia tai 400 g tofua ja 5 dl kasvislientä
2 porkkanaa
4 sellerinvartta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
20 g oliiviöljyä
1 1/2 tl suolaa
1 ruukku persiljaa
60 g ranskankermaa
- miehen annos
2 kg kanankoipia tai 600 g tofua ja 8 dl kasvislientä
3 porkkanaa
5 sellerinvartta
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
30 g oliiviöljyä
1 1/2 tl suolaa
1 ruukku persiljaa
90 g ranskankermaa
ohjeet
- Laita kanankoivet syvään kattilaan ja lisää päälle vettä niin, että koivet peittyy.
- Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes kana on kypsää ja liha irtoaa luista.
- Ota kanankoivet talteen nostamalla ne liemestä. Ota myös liemi talteen.
- Kanankoipien kypsyessä valmistele kasvikset. Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat. Pilko myös varsisellerit.
- Kun kana on jäähtynyt riivi sen liha irti luista.
- Jos teet kanan tofusta. Kuivaa tofu hyvin ja kuutioi. Paista tofun paloja pannulla niin että ne saavat ruskean pinnan.
- Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota kasviksia keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
- Lisää joukkoon kananliha ja liemi tai kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna sitten lämpöä.
- Anna hautua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsyneet. Jos käytät tofu, niin lisää tofukuutiot kypsennyksen loppuvaiheessa.
- Mausta suolalla ja persiljalla.
- Syö ranskankerman kanssa.